След като преди няколко месеца от Citroen представиха обновеното C4,

...
След като преди няколко месеца от Citroen представиха обновеното C4,
Коментари Харесай

Citroen представи новото C5 като 3 в 1

След като преди няколко месеца от Citroen показаха обновеното C4, което радикално се разграничава от предходното потомство, то през днешния ден френската компания сподели и новото потомство на C5, което също много се разграничава от предшествениците си.



Като за начало можем да забележим предна част, идентична с тази при новото C4 и останалите актуализирани модели на „ борчетата “, като отличаващи са фарвоете, разграничени на две секции и LED дневните светлини със характерна форма.



Подобни промени виждаме и при задницата, където още веднъж следим сходен дизайн на светлините и забавно решение при багажника. Именно тук идва и една от най-големите промени при C5, която го разказва като 3 в 1.



В страничната линия можем да определим новото C5 като седан, само че поглеждайки в задницата то високата линия на тавана много припомня при тази на комби моделите, само че пък издължения заден похлупак още веднъж ни връща към сегмента на седаните. Ако това пък не е задоволително объркващо, моделът предлага по-висок клиренс и декоративни пластмаси при броните, калниците и праговете при които се долавя и лека SUV нотка.



Размерите на новото C5 са по-малки от тези на немските му съперници в лицето на A6, E-Klasse и 5-Series, като дължината на френското возило доближава 4.8 метра, а ширината 1.86 метра. Височината е 1.48 метра, а размерът на багажника доближава 1640 литра при сгънати седалки и 545 литра при общоприетата настройка.



Интериорът също е сходен на този при последните модели на Citroen, можем да разпознаваем 12-инчов екран на инфотеймънт системата в междинната част, физически контроли на климатика, екран пред лидера и хед-ъп екран с виртуална действителност, който е една от забавните новости при френския производител.
 Citroen показа новото C5 като 3 в 1

От компанията загатват, че новото C5 ще се предлага с редица разнообразни задвижвания, като в прессъобщението е подчертано върху хибидния модел, който предлага 1.6-литров бензинов мотор, който дружно с електромотор, генерира сумарна мощ от 225 конски сили, а батерия ще обезпечава към 50км пробег с едно зареждане.



Стандартно при хибрида и опционално при останалите версии ще може да се поръча адаптивно окачване, което ще разполага с три разнообразни настройки, които съгласно Citroen ще обезпечават меко возене когато е нужно и точно и динамично ръководство в останалите случаи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР