След като преди няколко месеца MachineGames излязоха с коментар относно

...
След като преди няколко месеца MachineGames излязоха с коментар относно
Коментари Харесай

Bethesda с коментар относно посланията в новия Wolfenstein

След като преди няколко месеца MachineGames излязоха с коментар по отношение на това, че Wolfenstein 2: The New Colossus не преследва политическо изказване , и на Bethesda, издател на играта, им се наложи да влизат в пояснителен режим и да повтарят същото.

Изглежда, че хаштагът #NoMoreNazis и рекламното видео, появило се в Twitter акаунта на играта е разбудило някакво несъгласие измежду геймърите и това е повода GamesIndustry.biz да си поговори с Пит Хайнс, началник на маркетинга в Bethesda по отношение на посланията на играта. И несъмнено, евентуално става дума за Тръмп и надигналото се още веднъж в последните месеци „ придвижване за бяло предимство “ в Съединени американски щати и обвиняванията към Тръмп от страна на неолибералните мейнстрийм медии оттатък Атлантика към неговата вътрешна политика.

Хайнс за следващ път декларира, че в сърцето на сериите стои битката против нацистите и в играта правиш едно: убиваш нацисти – от началото на 80-те с първия Wolfenstein до момента, това не се е променяло. Явно обаче мнозина виждат проблем там, където няма подобен.

„ Определено сме наясно с това, което се случва в Америка сега и по какъв начин някои от тематиките се покриват с тези в Wolfenstein 2. Wolfenstein си е без подозрение антинацистка още от първата игра, излязла преди повече от 20 години. Не считаме да се дистанцираме от основната тематика в играта “, изяснява Хайнс.

„ В играта, освобождението на Америка е стъпка към освобождението на света. Така че концепцията за #NoMoreNazis в Америка е в действителност концепцията на цялата поредност и на играта . Кампанията се върти към това обръщение и за жалост акцентира някои от днешните събития в действителния свят “, декларира той. Хайнс акцентира ясно, че Щатите, като място за деяние за новата игра е концепция, заложена още при старта на работата по The New Order и проекта за трилогията като цяло .

„ По това време никой не е очаквал, че играта ще бъде обсъждана като коментар на сегашните събития, само че ето, че таман това се случва. Bethesda не основава игри, с цел да насочва характерни послания или да предизвика политически полемики. Правим игри, които считаме, че носят веселба, смисъл и потапят в света си една стара публика “.

В интерес на истината, Хайнс вижда и изгодите от зародилите разногласия по тематиката и отбелязва, че в случай че някой е против битката с омразата и убийствата, осъществени от хитлеровия режим, то доста е евентуално, той по този начин или другояче да не играе видеоигри. Хайнс насочва и обръщение към сътрудниците си от промишлеността – да са по-смели и да не се опасяват да вмъкват настоящи тематики в продуктите си. „ Игри, като Bioshock и This War of Mine са експресивни и мощни прекарвания, които отразяват тематични проблеми и политиката, и считам, че видеоигровата промишленост е по-завършена и предизвикваща разсъждение, точно поради такива игри “, приключва той.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР