След като преди няколко дни се появи слух, сега Google

...
След като преди няколко дни се появи слух, сега Google
Коментари Харесай

Android Wear става Wear OS, а ние се надяваме това да е първата от много промени



След като преди няколко дни се появи слух, в този момент Гугъл публично постави завършек на спекулациите: Android Wear към този момент ще се споделя Wear OS by Гугъл. Процесът по ребрандиране към този момент върви, като през идните седмици измененията ще появят и на потребителските устройства.

Android Wear от много време има потребност от промени. Операционната система на Гугъл за умни часовници получи последния си огромен ъпдейт преди повече от година. Версия 2.0 на софтуера излезе през февруари 2017-та, освен това с неколкомесечно забавяне. Нови функционалности не са добавяни от много време, като някои производители изоставиха платформата поради ниски продажби.

Прочетете още: Tizen изпревари Android на пазара на умни часовници

Всъщност от средата на предходната година на пазара не са се появявали нови модели, с изключение на фешън артикули, предлагащи лимитирана функционалност.

В съпоставяне с watchOS 4 на Apple, Android Wear 2.0 наподобява остаряла и мудна, само че все пак разполага със солидна база. Налице са Гугъл Assistant, наличен през часовника Play Store, удачно фитнес приложение, както поддръжка за богат набор от известия и благоприятни условия за поточно предаване на музика.

Платформата несъмнено има потребност от ободряване и се надяваме Wear OS да е първа стъпка в тази посока. Дали измененията са знак, че скоро ще забележим 3.0 версия? Няма по какъв начин да отговорим на този въпрос, само че с интерес ще следим конференцията Гугъл I/O 2018 (8-10 май) за сходни анонси. Хубавата вест е, че компанията очевидно не е не запомнила за нея.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР