След като преди година, в отговор на войната в Украйна,

...
След като преди година, в отговор на войната в Украйна,
Коментари Харесай

IKEA продаде един от заводите си в Русия

След като преди година, в отговор на войната в Украйна, IKEA разгласи, че продава фабриките си, затваря офиси и редуцира съвсем всичките си чиновници, през днешния ден стана ясно, че съветската компания Invest Plus е завършила договорката за закупуването на фабриката в Новоград.

Заедно с доста други западни компании IKEA спря всички търговски и индустриални интервенции в Русия скоро откакто стартира войната в Украйна. За малко онлайн продажбите на IKEA бяха обновени през предишното лято.

Процесът на подписване на договорката беше много дълъг и не беше елементарен “, сподели притежателят на Invest Plus Вадим Осипов в изказване, като благодари на всички участващи страни – IKEA, съветските и шведските регулатори и Министерството на индустрията и търговията на Русия, предава Reuters.

Собственикът на марката Inter IKEA Group не беше открит за коментар. По-рано компанията  заяви, че продава четирите си заводи в Русия.

Invest Plus е акционерно сдружение. Главен изпълнителен шеф е Вадим Осипов, който е и съсобственик на Slotex, водещ локален производител на ламинати и кухненски плотове.

Продажбата на западни компании бяха съвсем невъзможни, защото покупко-продажбите включваха компании от така наречен „ вражески страни “. Това докара до потребността от утвърждение на държавното управление. И по този начин през февруари тази година Руската държавна комисия утвърди продажбата на заводите на шведската компания.

Новият притежател Invest Plus съобщи, че ще резервира броя на чиновниците най-малко една година, а цялостното произвеждане се чака да бъде обновено в идващите два до три месеца.

Нашата цел е допустимо най-бързо да върнем високопопулярната и качествена продукция на новгородската фабрика на мебелния пазар в Русия “, сподели Осипов.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР