След като преди дни отмени традиционния прием за Трети март

...
След като преди дни отмени традиционния прием за Трети март
Коментари Харесай

След като отмени приема за Трети март Радев упрекна властите за церемонията на Шипка

След като преди дни анулира обичайния банкет за Трети март поради ковид, през днешния ден президентът Румен Радев укори управляващите поради анулацията на формалните празнувания на вр. Шипка.

Радев с подигравка разяснява, че в София мероприятията не са анулирани и очевидно коронавирусът там е безопасен. Вчера Националният действен щаб предложи да бъде анулирана формалната гала на Шипка поради епидемиологични опасности при скупчването на огромни групи хора. Областната администрация на Стара Загора се съобрази с рекомендацията и анулира церемониите, само че уточни, че достъпът на жители до върха ще е без ограничавания. В столицата ограничавания не са подхванати.

" България даде през вчерашния ден един голям принос към международната медицина - съумя да изолира два разнообразни варианта на ковид. Оказа се, че софийският вариант е доста безопасен и там всевъзможни мероприятия навън са разрешени, до момента в който вариантът на " Шипка " се оказа доста рисков и мероприятията се анулираха ", разяснява с подигравка президентът Радев, представен от Би Ти Ви.

" Надявам се със същото озлобление ръководещите в действителност да мислят за здравето на българите. Не да събираме пари за " Българската Коледа ". Щяха да бъдат и пенсиите, и изискванията на живот, и заплатите доста по-други ", продължи Радев.

Само преди пет дни президентът анулира обичайния банкет, който дава във връзка честването на националния празник на България, а от администрацията му прецизираха, че това се прави за ограничение на опцията от разпространяване COVID-19. Към оня миг оперативният щаб не беше излязъл с рекомендация за анулация на всеобщи мероприятия.

Днес, до момента в който Радев държеше тирада на връх Шипка, ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева напусна мястото. Причината била нарушените рекомендации на оперативния щаб по ковид, съгласно които честванията трябваше да бъдат анулирани, заяви " 24 часа ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР