След като преди дни BBC разкри как родни политици и

...
След като преди дни BBC разкри как родни политици и
Коментари Харесай

НОВИ СХЕМИ! Разпъвал ли е бившия главен прокурор Иван Гешев чадър над босовете на “Булминт”

След като преди дни BBC разкри по какъв начин родни политици и магистрати са разпъвали чадър над криптокралицата Ружа Игнатова, техен задокеански сътрудник е на път да разобличи друга, не по-малко чудовищна машинация с български корени. Блогърът с американски корени Cain Brunmaiser (бел.ред. – името на сътрудника е променено и от съображения за личната му сигурност той пожела да бъде показан с креативния си псевдоним) преди месец е бил в България за да откри връзки с представители на родни медии. Целта е да му оказват помощ да разплете скица, конкурираща сполучливо измамите на OneCoin, написа уеб страницата kriminalni.com.

На прицела му е пловдивското сдружение за сечене на капиталови монети „ Булминт Уан “ ООД. То е било обект на следствие от ФБР за увреждане на ползите на над 2 милиона американски вложители. Негови източници в Съединени американски щати, измежду които са и част от окрадените компании, са му подсказали, че съдружниците Владимир Спасов и Пламен Запрянов са се измъкнали от тамошното правораздаване откакто са били предизвестени от някогашния основен прокурор Иван Гешев, че против тях се води следствие. Нещо повече! Лобистките адвокатски фирми, защитаващи интереса на потърпевшите, имали неопровержими доказателства, че родната прокуратура по това време е подала към партньорските служби подвеждаща информация за босовете на “Булминт ”.

 

Посещение на блогъра в Пловдив, където е основана фабриката на Владимир Спасов и Пламен Запрянов засилило съмненията му откакто публицисти под тепетата му подсказали, че “Булминт ” е измежду спонсорите на Гешевата партия. Дали американският публицист е съумял да събере документални доказателства за близостта сред ексглавния прокурор и производителите на скъпи монети, не получихме еднопосочен отговор.

Докато той продължава с следствието си, дано си напомним историята с измамите на “Булминт ” – такава, каквато тя беше разказана в медиите предходната година.

Федералното бюро за следствие на Съединени американски щати прави обстойно следствие на българската компания „ Булминт Уан “ ООД. След като са получили сигнали от над 2 хиляди американски вложители от 9 щата, написа уеб сайтът The Masks. Те са закупили капиталово сребро преди месеци. До момента не са получили нищо от поръчките си, заяви източник в спецслужбите.

 

Инвестиционните монети са предлагани от калифорнийска компания. Като производител на монетите е определен частен монетен двор в Пловдив с името „ Булминт Уан “. Първоначално поръчките са изпълнявани сполучливо. След редица неверни бизнес решения от страна на „ Булминт “, те не съумели да доставят последните половин милион монети на стойност близо 15 милиона $, а са били планувани за началото на септември.

 

Струва си да се подсети, че „ Булминт “ към този момент бяха жертви на машинация на стойност над 7 милиона лв. през тази година посредством „ фишинг “ скица. Тя включваше мними златни мини в Мали и Буркина Фасо.

 

Съдружниците Владимир Спасов (вляво), Пламен Запрянов (вдясно) и Нина Йорданова са в основата на схемата.

Според анонимни източници от компанията, двамата притежатели на „ Булминт “, Владимир Спасов и Пламен Запрянов сега интензивно търсят финансиране. Като обикалят банковите клонове в града под тепетата. С цел да се защитят от наказателно гонене от американската правосъдна система.

 

Известно е, че американските управляващи са доста строги във връзка с капиталови измами. През 2019 година по тяхно искане Апелативният съд в София екстрадира българския жител, Росен Йосифов. Той беше упрекнат в машинация на вложители от Съединени американски щати. Впоследствие Йосифов беше наказан на 10 години и 1 месец затвор в щатите.

Автор: mediamall.info

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР