След като преди ден президентът Румен Радев нападна правителството за

...
След като преди ден президентът Румен Радев нападна правителството за
Коментари Харесай

Радев настоя България да купува най-евтиния газ

След като преди ден президентът Румен Радев атакува държавното управление за прекъсването на съветския газ, в четвъртък от Испания той настоя кабинетът да обезпечи допустимо най-евтиния природен газ за България.

" Цинично е в енергийно най-бедната страна в Европейски Съюз да плащаме за газ по-скъпо ", уточни той.

" Всъщност най-важното за нас е каква ще е цената, тъй че когато българското държавно управление вземи поради всички тези фактори, да сложи цената преди всичко ", добави Радев пред български публицисти.



Той уточни, че страната е изправена пред продоволствена рецесия – вторична война от войната в Украйна, наред с рецесията на сигурността.

Президентът Румен Радев дефинира като " надалеч от действителността " думите на премиера Кирил Петков, който асоциира протичащото се в Украйна с Априлското въстание.

Преди ден Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев пък дефинираха позицията на Радев против оказването на военна помощ на Украйна за " позорна ".

В четвъртък Петков, който е на посещаване в Украйна продължи тематиката:

" Представете си, в случай че някой беше споделил, че по време на Априлското въстание е най-добре то бързо да свърши и хората да нямат опция да се пазят, с цел да има по-бързо мир ".

Радев обаче отклони въпроси дали счита да смъкна доверието си от кабинета, като сподели, че преди ден е бил задоволително явен.

Радев не разяснява и тематиката с позицията му за експорт на българско оръжие за Украйна.

Това е работа на Народното събрание, дано забележим публично решение, уточни той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР