След като преди броени дни земеделецът от Кнежа Светослав Илчовски

След като преди броени дни земеделецът от Кнежа Светослав Илчовски ...

Втори бизнесмен обвини Иван Ангелов в картел


След като преди броени дни земеделецът от Кнежа Светослав Илчовски обвини шефа на “Градус” Иван Ангелов в картел на пазара на слънчоглед, втори бизнесмен - зеленчукопроизводителят Павел Стоименов, го уличи в понеделник в сговор, но на пазара на рентата на земеделска земя.

В твърденията си Стоименов, който е собственик на “Агро-Бел 2001”, посочи, че Ангелов контролира целия регион около Стара Загора и е начело на картел, “известен като Г-8, който определя цените и размера на рентите”.

“Има картел - Г-8 - той е образуван от много земеделци в Стара Загора под ръководството на Иван Ангелов. Ние бяхме принудени да плащаме изкуствено ниски ренти, да не купуваме земеделска земя”, разказа той.

В детайли посочи, че е бил извикан да му бъде съобщено да плаща рента, която е по-малка и ощетява собствениците на земи. По думите му лица, изпратени от Иван Ангелов, му казали - "Бате Иван ви вика на килимчето".

Стоименов не се подчинил и заради това смята, че са били запалени три от офисите му, както и къща на негова служителка. Тя била възстановена, но след това отново запалена.

Източник: mediapool.bg