След като преди броени дни евродепутатът от ПП ГЕРБ Андрей

...
След като преди броени дни евродепутатът от ПП ГЕРБ Андрей
Коментари Харесай

Евродепутати дариха съоръжение за капачки в Благоевград

След като преди броени дни евродепутатът от Политическа партия " ГЕРБ " Андрей Новаков подари на Благоевград 20 000 лева за детска площадка, той продължи с благотворителността си - този път с железно сърце за капачки. Дарението е взаимно с различен евродепутат - Асим Адемов, а оборудването към този момент е сложено в центъра на града.


Пластмасовите капачки, които могат да бъдат поставяни в него, са част от акцията " Капачки за бъдещето ", съсредоточена за събиране на средства за пазаруване на кувьози. От общината оповестиха, че от време на време оборудването ще бъде изпразвано, а капачките в него ще бъдат рециклирани. Инициативата е целогодишно, а жителите на града към този момент сложиха първият си принос към нея.
Благоевград беше измежду градовете, които нямат такова оборудване. Институциите събираха вътрешно капачките, като един от образците по тази причина е градската библиотека " Димитър Талев ", където още при входа ѝ, има сложени пластмасови шишета от минерална вода, в които чиновниците могат да слагат капачки.
Кметът на Благоевград Атанас Камбитов не скри насладата си от дарението и показа в персоналния си профил във Фейсбук благодарствени думи: " Благодаря на представителите на Европейския парламент Андрей Новаков и Асим Адемов, които подариха железно сърце за събиране на пластмасови капачки с благотворителна цел! То към този момент е сложено пред зала „ 22 септември “. Събраните количества ще бъдат в поддръжка на акцията „ Капачки за Бъдеще “ за закупуване на кувьози за новородени. Минути откакто поставихме структурата, поданици се включиха в благородната идея, което ме кара да имам вяра, че ще успеем да осъществим задачата, в името на децата на България! "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР