След като преди 9 месеца Швейцария проведе референдум за признаването

...
След като преди 9 месеца Швейцария проведе референдум за признаването
Коментари Харесай

Разрешиха еднополовите бракове в Швейцария

След като преди 9 месеца Швейцария организира референдум за признаването на еднополовите бракове, в петък се случиха първите публични гей сватби в страната, оповестява Би Би Си.

В края на септември 2021 година в страната се организира референдум, на който 64% от швейцарците гласоподаваха в поддръжка на закона "Брак за всички ", който разрешава еднополови цивилен съюзи.

Резултатът от вота беше одобрен публично от държавното управление в Берн, като от 1 юли 2022 година гей браковете в страната към този момент са действителност.

Еднополовите двойки в Швейцария към този момент могат да сключат цивилен брак и да разполагат със същите права като хетеросексуалните двойки, в това число и с правото на осиновяване.

Много младоженци, които взеха решение да се венчаят в първия вероятен ден от новите правила, дефинираха датата като алегорична.

За двойките, които към този момент са сключили цивилен партньорства, позволени от страната от 2007 година, няма да се постанова да подписват и брак в допълнение.

Швейцария бе една от дребното останали страни в Западна Европа, където хомосексуалните хора към момента нямаха правото да сключат приет от страната брак.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР