След като пред април 2020 г. Гошкарян беше дисциплинарно уволнена

...
След като пред април 2020 г. Гошкарян беше дисциплинарно уволнена
Коментари Харесай

Фандъкова незаконно е уволнила за втори път директора Мирела Гошкарян!

След като пред април 2020 година Гошкарян беше дисциплинарно уволнена от Фандъкова, Съдът я възвърне на работа в края на 2021 година, само че същата съумя да работи единствено 5 дни, когато столичният Кмет още веднъж я уволни, на друго съображение, а точно чл.328 ал.1 т.8 от Кодекса на труда.

Последната догадка обаче касае случаи, при които служащият се освобождава от служба, с цел да може на неговото място да се възвърне различен служащ, който е заемал длъжността преди този момент и е бил възобновен на работа от Съда или от работодателя.

От Столична община обаче вършат " неповторима врътка ", като на неправилно съображение уволняват заместващата Гошкарян Вяра Богатева, след което го анулират сами, възвръщат я на работа и уволняват още веднъж титулярния шеф - възобновен от Съда 5 дни по-рано. Това става по документално предложение на Секретаря на Общината Венера Милева - видно от фотоси в обществените мрежи в близки връзки с Вяра Богатева.

Съставът на Софийски градски съд приема обаче, че: " Мирела Гошкарян не е назначена на процесната служба след Вяра Богатева и по отношение на Гошкарян не е използвано (в изгода на Богатева) съображение по чл.328 ал.1 т.8 от КТ "

И това е по този начин тъй като Гошкарян е заела длъжността " Директор " в детската градина още през 2003 година, а през 2005 година е спечелила конкурс за тази непрекъсната служба, до момента в който Вяра Богатева е назначена през 2020 година за краткотрайно изпълняваща длъжността, след уволнението на Гошкарян.

За да възвърне на работа последната, правосъдният състав приема за ирелевантно и събитието, че незабавно след второто уволняване от Столична община вършат конкурс за Богатева, който тя печели. Ако Гошкарян се върне на работното си място, Богатева ще бъде освободена точно по чл.328 ал.1 т.8 от КТ без значение, че е държала конкурс, тъй като не е титуляр на длъжността.

Потърсихме за коментар юристът на Мирела Гошкарян - известният адв.Кристиан Гьошев от Пловдив, който води и двете каузи на уволнената: " Съдът постави намясто правовия ред и въздаде правдивост. Всички сме щастливи от развръзката и напълно скоро чакаме връщането на работа на клиента ми. Този " фокус " на госпожа Фандъкова с неправилното уволняване на краткотрайния шеф Богатева и анулацията му е една долна постъпка, за която ще се понесе отговорност от всички по веригата, взели присъединяване в правенето на това злочинство. Както споделих и преди - кармата адреси не не помни. Що се отнася до неколцината " интернет-недоволци " от родителите, към този момент се надявам децата им да са завършили образованието си в детската градина и да се спре този тормоз, защото дали Гошкарян ще е шеф не зависи от тях, а от Съда. ", сподели юристът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР