След като правителството обяви за приоритет стягането на армията, правителството

...
След като правителството обяви за приоритет стягането на армията, правителството
Коментари Харесай

Новите инвестиции в отбраната очаквано се оказаха 35 млн. лева

След като държавното управление разгласи за приоритет стягането на армията, държавното управление скоростно стартира модернизацията на армията.

В сряда Министерският съвет заяви, че е

Това в действителност са контракти, подписани от държавното управление на Бойко Борисов, в края на 2020 година. Единствените нови заплащания отразяват закупеното ново радио-комуникационно съоръжение, с което би трябвало да бъдат снабдени танковете и бронираните машини.

Договорът за модернизацията на танковете бе подписан с " ТЕРЕМ " и е на стойност близо 79 млн. лв. с Данък добавена стойност. Всички средства са платени предплатено и към този момент не се постановат други заплащания. Сега планът за капиталов разход скача още с 21 млн. лв., които са за информационното съоръжение, прецизираха от МО в отговор на питане от Мediapool.

Така се изяснява съoбщението за утвърдените разноски от 99 млн. лв. за танковете.

Аналогична е и обстановката с утвърдените 60 млн. лв. капиталови разноски за бронираните машини за Специалните сили.

Договорът със САМЕЛ-90 е за доставка на 98 специфични автомобила на обща стойност 49 998 000 лева (с ДДС) и същата не се трансформира.

По този контракт към този момент са доставени 45 автомобила и същите са изцяло изплатени. За останалите 53 автомобила е обезщетен задатък в размер на 25%.

Предвиждат се доставки до края на 2022 година и до края на 2023 година.

В края на 202 година не е бил направен изискваният Проект за капиталов разход, защото договорът е под 50 млн. лева С нужните близо 10 млн. лв. за информационното съоръжение, обаче, се постанова правенето му.

Така с изключение на разпределените средства за информационното съоръжение по двата контракта, няма спомагателни заплащания по контрактите за пазаруването на бронирани машини за Специалните сили и за модернизацията на танковете.

И двете покупко-продажби бяха решение от държавното управление на Бойко Борисов без състезания, като бяха употребени разнообразни законови благоприятни условия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР