След като правителствените сили на Багдад успяха да изтласкат „Ислямска

...
След като правителствените сили на Багдад успяха да изтласкат „Ислямска
Коментари Харесай

Иракските власти държат 1,4 хил. съпруги и деца на екстремисти от ИД

След като държавните сили на Багдад съумяха да изтласкат „ Ислямска страна “ от една от последните й твърдини в Ирак, управляващите са задържали към 1,4 хиляди съпруги и деца на хипотетични членове на джихадистката формация , предава Reuters.
„ Държим фамилиите на „ Ислямска страна “ под строги ограничения за сигурност и чакаме държавните заповеди за това какво да вършим с тях “, разкри армейски полковник от командването в провинция Ниневия.
Отнасяме се добре с тях. Те са от фамилии на тежки нарушители, които убиха невъзмутимо почтени хора, само че когато ги разпитвахме, открихме, че съвсем всички от тях са подведени от злокобната агитация на групировката ", добави полковникът.
Повечето от тях идват от Турция или от страни като Таджикистан, Азербайджан и Русия, настояват източници от иракската войска и разследващите служби. Сред арестуваните има „ доста малко “ французи и германци, твърдят източниците на организацията.
Съгласно показаната информация, съпругите и децата на екстремистите са държани в лагер, ситуиран южно от втория по величина град в страната – Мосул . Повечето от тях са пристигнали в него след 30 август, когато иракските войски дефинитивно изтласкаха групировката от региона.
Офицер от разузнаването съобщи, че към момента се открива националността на пребиваващите в лагера, защото доста от тях не разполагат с същински документи за идентичност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР