След като ПП-ДБ поискаха именно тази формулировка на парламент, ГЕРБ-

...
След като ПП-ДБ поискаха именно тази формулировка на парламент, ГЕРБ-
Коментари Харесай

Ще се счупи ли управленската сглобка между ГЕРБ-СДС и ПП–ДБ?

След като ПП-ДБ желаеха точно тази дефиниция на парламент, ГЕРБ- да са безусловно свободни и с развързани ръце в Народното събрание, нали се твърди, че няма коалиция. споделят, че не носят отговорност за това държавно управление на малцинството, само тяхна е Мария Габриел. Това постоянно носи опция сглобката да се счупи. След като няма съглашение сред двете обединения, не носят отговорност. Това съобщи пред Нова нюз политологът Георги Киряков.

По думите му може да се стигне до вид за гласоподаване на нов кабинет с друга дефиниция сред двете партии - да не е държавно управление на малцинството.

Политологът Даниел Стефанов от своя страна счита, че за държавно управление на малцинството трябват не 60, а към 100 депутата.

" ПП-ДБ в действителност го получиха, само че не са изключително положителни да основават болшинства, а и Борисов са много положителни. Беше ясно, че би трябвало да се сътвори крепко болшинство, което да стои зад кабинет, а не самият кабинет да сътвори болшинство. Какво ще стане, в случай че свърши търпението на Политическа партия? Ще отдръпват министрите и премиера си от личното си държавно управление? Те нямат лостове за напън върху. Това беше заложена бомба, която се надявам, че няма да избухне ", разяснява той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР