След като ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС се разбраха да оттеглят

...
След като ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС се разбраха да оттеглят
Коментари Харесай

След обрата с дерогацията, Тошко ръчка Бойко: Хайде, оставка! Мъжка дума - хвърлен камък

След като ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи се схванаха да отдръпват двата законопроекта за дерогацията, и дефакто отпадна и настояването на Делян Добрев за период 1 януари, опозицията неотложно напомни на Бойко Борисов заканата да хвърли оставка, в случай че партията му " мръдне " от позицията си.    

" В никакъв случай Политическа партия и Демократична България не би трябвало да се тормозят, в случай че тя влезе незабавно. Гарантирам, че в случай че влезе незабавно в зала ГЕРБ няма да мръдне от позицията си, в случай че мръдне - си депозирам оставката ", отсече някогашният министър председател преди разискването в зала.



След като ГЕРБ в действителност " мръдна " от позицията за дерогацията, като бе отдръпнат техния законопроект с тяхно утвърждение, опозицията неотложно реагира и напомни на Борисов, че би трябвало да дава оставка.  

Първа беше Корнелия Нинова, която напомни на водача на ГЕРБ, че би трябвало да се отдръпна.

Най-саркастичен обаче бе Тошко Йорданов, който напряко сподели, че най-голямата партия евентуално остава без водач.  

Много сте готини, сътрудници. Удоволствие е да ви гледаме. Аз ви обичам, като вършиме такива неща. Едно е човек да приказва какъв брой сте жалки и се самонагаждате, друго е да го извършите сами. Това сподели депутатът от ИТН Тошко Йорданов от парламентарната естрада, съобщи кореспондент на  " Фокус ".

Той цитира думите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов относно дерогацията по-рано през днешния ден, припомняме: " В никакъв случай Политическа партия и Демократична България не би трябвало да се тормозят, в случай че тя влезе незабавно. Гарантирам, че в случай че влезе незабавно в зала ГЕРБ няма да мръдне от позицията си, в случай че мръдне - си депозирам оставката ".

" Сега вие сте без водач, може би, тъй като аз съм сигурен, че той ще си държи на мъжката дума и ще подаде оставка. Ако не подаде - той е измамник, шушумига, вентилатор, фурнаджийска лопата, палачинка, която се обръща. Аз съм сигурен, че не е по този начин. Той е мъж, който си държи на думата, само че вие имате партиен проблем и в случай че не желаете да останете без водач - гласувайте това, което би трябвало да гласувате ", каза Тошко Йорданов с усмивка.

" Да напомня и нещо за сглобката. Вчера наблюдавахме по какъв начин поради шефа на Пирогов Движение за права и свободи бодоха Асен Василев и господин Цонев излезе зад тила му да го гледа, инцидентно да не вземе да каже нещо, което не би трябвало и той излезе и прикани за оставка на министъра, под зоркия взор на Движение за права и свободи, тъй като другояче... той си знае какво ще последва, очевидно не му харесва. Днес виждам, че има голяма наслада от решението на Асен Василев в Демократична България... или ДСБ по-скоро. Кирил Петков, който щъка от първи на втори ред и се прави на фикус, и не взима отношение по тематиките за разцеплението в партията им. Г-н Делян Добрев пък, който орева вселената за тази дерогация, за неприятните руснаци, забавно къде е сега, за какво го няма в залата? Където си изтегля самичък предлагането... Така че да, сътрудници. Това е наслаждение. Още по-хубавото, от което не можете да избягате е, че това всичко го гледат хората. Тя тази сглобка най-после ще се счупи ", сподели иронично Йорданов и предизвести, че може би още веднъж ще се стигне до избори.

Според него ГЕРБ ще изгубят доста, Движение за права и свободи са стоманени, а Политическа партия и Демократична България да му мислят, тъй като ще имат сериозен проблем.

" Благодаря ви за удоволствието, което ни доставихте на нас опозицията. Знам, че това ще продължи. Знам, че след седмица, 10 дни - отново ще гледаме дерогацията, не знам може и по-бързо да пристигна. Кирил Петков, благият, той пък избяга от залата, Делян Добрев утре ще изприпка с нещо ново за дерогацията. Този сериал ще си го гледаме отново, печелите Оскар за безумен филм ", още веднъж заяде управляващите Тошко Йорданов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР