След като повече от 109 активисти на БСП в Пловдив

...
След като повече от 109 активисти на БСП в Пловдив
Коментари Харесай

109 социалисти напуснаха БСП-Пловдив, известен хирург обяви раздялата си в емоционален пост

След като повече от 109 деятели на Българска социалистическа партия в Пловдив оповестиха, че напущат партията, това направи и прочут в града хирург.

 

Д-р Любомир Паунов изясни в дълга и прочувствена обява за какво си потегля от социалистическата партия, само че остава социалист. Това не е партията, в която влязох на 18 години, уточни доктор Паунов, който е трето потомство социалист.

 

Преди седмица това направиха общинските съветници Николай Радев, доцент Ангел Иванов, Добромира Тошева, Тодор Стоилов и инж. Йордан Василев. Те разпространиха декларация, в която нарекоха 50-ия конгрес на Българска социалистическа партия " разрушителен конгрес за партийната народна власт, социалистическия дух и здравия политически смисъл ".

Ето и обявата в обществената мрежа на доктор Паунов:

 

Уважаеми приятели, благодаря Ви, че бяхме дружно през всичките 16 години, откогато съм член на Българска социалистическа партия. Аз съм от 18-годишен в партията и трето потомство социалист. През цялото това време Българска социалистическа партия заемаше съществена част от персоналния ми живот, давах доста от времето и силата си, само че се снабдих и с правилни приятели и същински другари от цялата страна!

Взех сложното решение да напусна - нещо, което в никакъв случай не съм си представял, че ще се случи. Причината за това е, че Българска социалистическа партия бе завладяна от алчни кариеристи и загуби обществения си образ и дела. Обезличихме се в неуместни обединения с партии, противоположни на нашия блян, с една единствена цел - персонална полза за избрани хора, а Нинова сътвори нелепа борба с президентската институция. Ролята на груповите органи - нещо, което ни отличаваше от другите, към този момент я няма, а всеки, осмелил да изкаже друго мнение от това на управлението, беше противоуставно наказван или изключван.

 

Свидетели сме на непрестанен отвод от изчерпателен разбор и справедлива оценка за позорните загуби на Българска социалистическа партия в поредност от избори и свеждането ни трайно от водеща партия до пета политическа мощ, борейки се само да бъде в ръководството непременно.

 

Не искам да се асоциирам с всичко това и да бъда съизвършител на Нинова и кариеристите й! Опитахме всички вероятни уставни правила за смяна, само че за жалост, законите към този момент не се съблюдават, а ОПКК и ИБ се трансфораха в гумен щемпел на госпожа Нинова и слугинажа й, които ще се запомнят само с това, че бяха част от ликвидирането на 130-годишната ни партия!

След гнусните фалшификации на предварителните събрания на градската организация и 50-ия конгрес на Българска социалистическа партия, моят единствен излаз е да напусна. Тази партия не е същата, в която се записах да членувам преди 16 година Сега липсват идеалите и идеите на нашите предшественици, а на напред във времето се появиха нагаждачи, лъжци и измамници, които нищо не биха постигнали в персоналния си живот отвън Българска социалистическа партия.
Благодаря на всички приятели и другари, с които работихме безрезервно! Оставам социалист, само че отвън рамките на Българска социалистическа партия!

 

 



 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР