След като последните актуализации на Windows 10 и 11 причиниха

...
След като последните актуализации на Windows 10 и 11 причиниха
Коментари Харесай

Юнските актуализации на Windows 10 и 11 прекъснаха възпроизвеждането на видео – Microsoft вече пусна коригираща кръпка

След като последните актуализации на Windows 10 и 11 предизвикаха проблеми на доста консуматори, Microsoft краткотрайно спря разпространяването им. В момента екипът на Microsoft пусна незабавна коригираща кръпка. Тя ще бъде приложена автоматизирано благодарение на системата за възобновяване на известни проблеми (Known Issue Rollback, KIR) в Windows.

Потребителите на Windows 10 и 11 оповестиха за проблеми с възпроизвеждането на видео след инсталирането на юнските актуализации KB5028244 и KB5027303. Microsoft удостовери казуса и разясни, че е обвързван с неточност във видео-кодеците WVC1 и VC-1. Приложенията за Windows 10 и Windows 11, употребяващи тези кодеци, към този момент не могат да възпроизвеждат или записват видеоклипове. Някои камери и уеб-камери също бяха наранени.

Microsoft бързо в профил казуса, като пусна незабавна кръпка. С KIR потребителите просто би трябвало да изчакат казусът да бъде поправен автоматизирано. Разпространението на актуализацията посредством KIR стартира на 25 юли. Проблемните актуализации бяха спрени, грешките поправени и актуализацията още веднъж стана налична.

Засегнати са системите Windows 11 22H2, Windows 11 21H2 и Windows 10 22H2. За по-подробна информация ви предлагаме да посетите панела за мониторинг на положението на Windows.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР