След като Португалия записа две победи в първите си два

...
След като Португалия записа две победи в първите си два
Коментари Харесай

Португалия се цели в първото място, а Южна Корея има нужда от чудо

След като Португалия записа две победи в първите си два мача на Мондиал 2022 и си обезпечи присъединяване на 1/8-финалите, през днешния ден „ мореплавателите “ излизат против Южна Корея в последния си мач от груповата фаза. Тимът на Фернандо Сантош има потребност единствено от точка, с цел да си подсигурява първото място, до момента в който корейците се нуждаят от победа и от подобаващ резултат в дуела сред Гана и Уругвай, с цел да продължат напред. В него би трябвало или " урусите " да завоюват, или срещата да приключи наедно, като по същото време е нужно азиатците да завоюват с подобен резултат, че да изпреварят по голова разлика другия отбор, който ще бъде вероятно с четири точки. Всичко това демонстрира, че задачата на Южна Корея наподобява съвсем невъзможна. 

Южна Корея започва с нулево тъждество против Уругвай. Двата тима насочиха общо 16 удара, само че нито един от тях не бе в очертанията на вратата. Корейците обаче можеха да се усещат удовлетворени от изхода, тъй като два от изстрелите на „ урусите “ срещнаха гредите. Във втората си среща азиатците се показаха мощно, само че изгубиха с 2:3 от Гана. “Черните звезди ” дръпнаха през първата част посредством попадения на Мохамед Салису (24`) и Мохамед Кудус (34`). Противникът обаче съумя да изравни след два гола на Гуе-Сюнг Чо в границите на три минути - в 58-ата и 61-вата. Ганайците имаха последната дума и след още един гол на Кудус - в 68-ата, взеха успеха. Южна Корея наложи доста мощен напън по-късно, само че нямаше шанс да стигне до освен това.
 Селекционерът на Южна Корея побесня против рефера след края на мача Селекционерът на Южна Корея побесня против рефера след края на мача
Португалия стартира присъединяване си на Мондиала с триумф с 3:2 над Гана. Кристиано Роналдо откри резултата от дузпа в 65-ата минута и по този начин стана първият състезател, който се разписва на пет международни шампионати. Много скоро обаче Андре Аю (73`) изравни. След това головете заваляха. Жоао Феликс (78`) и Рафаел Леао (80`) означиха още две бързи попадения за Португалия, а в края на постоянното време Осман Букари върна очакванията на Гана. В последна сметка обаче „ мореплавателите “ задържаха задатъка си. Последва триумф с 2:0 над Уругвай, който класира „ мореплавателите “ на 1/8-финалите. Големият воин за отбора на Фернандо Сантош този път бе Бруно Фернандеш, който означи и двата гола, макар че Роналдо имаше искания за авторството на първия.

Португалия не е прекосявала 1/8-финалната фаза на международно състезание от Мондиала през 2006 година. Четири години по-рано – на Световното в Южна Корея и Япония, азиатците победиха с 1:0 Португалия и приключиха преди всичко в група, която „ мореплавателите “ не съумяха да прескочат. За последно " тигрите от Азия " играха на 1/8-финали на международно състезание през 2010 година. 

Кристиано Роналдо, Отавио, Данило Перейра и Нуно Мендеш пропуснаха последната подготовка на Португалия и е доста евентуално да не вземат присъединяване в последния дуел на „ мореплавателите “ от груповата фаза. Предполага се, че така и така Сантош ще направи промени в състава, с цел да даде отмора на някои от титулярите си, като в същото време даде късмет на някои от играчите, които досега имаха по-малко изяви. Рафаел Леао, Гонсало Рамос и Метеус Нунеш се надяват да стартират в третата среща на Португалия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР