След като понесоха жесток удар по време на пандемията, хотелите

...
След като понесоха жесток удар по време на пандемията, хотелите
Коментари Харесай

Най-новите тенденции в хотелиерството за 2024 г.

След като понесоха нечовечен удар по време на пандемията, хотелите и местата за настаняване на туристи най-сетне със удовлетворение означават, че броят на гостите и приходите поемат нагоре. Годишният отчет на уеб страницата за резервации Booking.com откри, че европейските хотелиери считат лятото на 2023 година за сполучливо. Те също по този начин чакат икономическото им състояние да се развие позитивно през идващите 6 месеца, предава Euronews.

В отчета са прегледани тематики, измежду които резистентност, храна от районни източници и потребление на изкуствен интелект. Тъй като хотелиерската промишленост се стреми да влага повече в услуги и благоприятни условия, ето по какъв начин може да наподобява престоят ви в хотел в Европа през 2024 година
Инвестиции в резистентност
От взрива на нощните влакове с първокласни спални вагони до туристическите налози за запазване на околната среда - туристическата промишленост се стреми да стане по-екологична.Проучване на Booking.com откри, че околната среда е приоритет и за хотелите в Австрия и Германия.

Малко над 75% от австрийските хотели и 63% от немските показват интерес към устойчиви артикули и услуги. Интересът обаче не е споделен от другите страни, което води до понижаване на междинното равнище за Европейски Съюз до под 50 %. Като цяло европейските хотели са по-заинтересовани от вложения в енергийна успеваемост и понижаване на отпадъците, изключително поради възходящите разноски за сила през тази година.
Пътници от поколението Z
През идната година пътуващите от поколението Z може би ще желаят да потърсят настаняване в Гърция, Франция и Австрия, където хотелите умишлено се надяват да привлекат по-млади посетители. Интересът към тях е по-малък в скандинавските страни, Италия и Испания. В Германия най-големият акцент е подложен върху привличането на вътрешни пасажери. Навсякъде на континента хотелите се стремят да посрещат повече фамилии, като междинната стойност за Европейски Съюз е 56%.
Повече веган и вегетариански храни
През 2024 година хотелите се концентрират върху привеждането на предлаганите от тях храни в сходство с потребителските трендове. Според отчета, хотелиерите са забелязали, че се усилва броят на клиентите, които желаят да се хранят по резистентен метод с локални артикули. Близо две трети от интервюираните са декларирали, че съществуването на вегетариански и вегански варианти е значимо, като 54% от тях оферират и двете варианти в своите обекти. Две трети също по този начин възнамеряват да лимитират пластмасовите опаковки.
Интересът към AI понижава
Изкуственият разсъдък беше гореща тематика в региона на пътуванията тази година, като пасажерите изпробваха ChatGPT, с цел да възнамеряват пътуванията си и да съпоставят цените на полетите. Но ползата на хотелиерите към изкуствения разсъдък отслабва.

Броят на хотелите, които употребяват изкуствен интелект, се е нараснал нищожно по отношение на предходната година, а 7 от 10 хотелиери споделят, че не възнамеряват да го употребяват в бъдеще. За тези, които са изразили интерес към потреблението на изкуствен интелект, чатботовете за клиенти и динамичното ценообразуване са най-популярните принадлежности, които възнамеряват да приложат.
Повече прекарвания
Проучването откри, че максимален интерес през идващите шест месеца има към предлагането на повече локални прекарвания за гостите. Над 60% от хотелиерите в Австрия, скандинавските страни, Италия, Португалия, Гърция и Франция означават това като приоритет.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР