След като получи забележка за първото блокиране на изказването на

...
След като получи забележка за първото блокиране на изказването на
Коментари Харесай

„Възраждане“ два пъти блокираха изказване на Божанков, председателят Желязков първо изгони Костадинов, после прекрати заседанието

След като получи забележка за първото блокиране на изявлението на Явор Божанков от Политическа партия, водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов бе отхвърлен от пленарното съвещание. Дори и 20-минутната отмора не накара Костадинов и хората му да успокоят пристрастеностите и да преразгледат позицията си за недопускане на Божанков за изявление. Депутатът от Политическа партия пък не се отхвърли да изясни вота си „ срещу “ избирането на Делян Пеевски за член на конституционната комисия.

След почивката председателстващият съвещанието Росен Желязков изчете имената на няколко депутати на „ Възраждане “, които получиха забележка за спирането, предивзвикало почивката. Костадинов обаче продължи да пречи на Божанков и Желязков го изгони, като се стимулира с „ трайно нарушение на реда в залата “. И подсети на „ Възраждане “, че нямат право да нарушават конституционното право на народен представител да приказва в Народното събрание.

Костадинов и депутатите от партията му обаче продължиха да блокират работата на депутатите, струпвайки се край парламентарната естрада. Това принуди Желязков да закрие пленарното съвещание по-малко от седмица откакто го направи и предходния път, когато „ Възраждане “ и ПП-ДБ съвсем стигнаха до пердах и се плюха, още веднъж поради Божанков.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР