След като получи мандата от президента Румен Радев, БСП има

...
След като получи мандата от президента Румен Радев, БСП има
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Кандидатурата на Кирил Петков не стои на дневен ред

След като получи мандата от президента Румен Радев, Българска социалистическа партия има отговорността за сформиране на държавно управление

Председателят на парламентарната група на "БСП за България " Георги Свиленски сподели пред, че нямат желание да бавят мандата, макар че по Конституция той няма период. В момента, в който реализиран единодушие кой да бъде министър-председател ще го предложат на президента. Свиленски не разяснява съответни имена. Той съобщи, че чакат да чуят предложение от "Продължаваме смяната " и това може да стане още през днешния ден.

"Нормално е най-голямата политическа мощ да излъчи претендент за министър председател. Много имена се спрегнаха. Нашата позиция по отношение на Кирил Петков е поради дейностите му по изпъждане на съветските дипломати. Кирил Петков самичък даде крачка обратно и към този момент не е претендент. Темата с Асен Василев и другите претенденти чакам "Продължаваме смяната " през днешния ден да ни осведомят. Доколкото знам събота и неделя са имали срещи. "

Кандидатурата на Кирил Петков не стои на дневен ред, счита Георги Свиленски, откакто той самият е направил крачка обратно след изгонването на съветските дипломати и по този начин в действителност е дал опция за договаряния за нов кабинет.

"Надявам се в диалозите да чуем причини - единствено ние не желаеме този или оня не е мотив. Не може един човек или двама да е проблем на съществуването на едно държавно управление. "

Свиленски сподели, че не са говорили за систематизиране на министерства и за структурата на новото държавно управление. Не отговори дали "БСП за България " ще изискат външно министерство. По думите му първо би трябвало да се обединят за програмата, която е формирана взаимно с "Продължаваме смяната " и "Демократична България ". Остава да убедят и "Има подобен народ ", които не са взели участие в правенето. Иначе съгласно него тематиките Русия и Македония са решени:

"В програмата е записано - полагане на старания за възобновяване на връзките с Руската Федерация. Това демонстрира, че е направено нещо, което би трябвало да се поправя. "

Предвижда се също възобновяване на диалози с всички вероятни снабдители на газ - това включва и "Газпром ". Програмата е написана за шест месеца, което не било период за съществуването на държавното управление, а за решение на проблемите. Свиленски, който през вчерашния ден получи досието с мандата в президентството, призна, че няма да е елементарно:

"Поставиха се доста разграничителни линии, сътрудниците прекрачиха и граници с персонални нападки, уповавам се с договарянията да почистим тези несъгласия. Не може да поставяш условия какъв да е водач на партия, дано всяка партия да си взема решение вътрешно нещата, а за България - да се взема решение на масата за договаряния. Отиването на избори сега е по-страшно дори от това ГЕРБ да ръководи ", съобщи ръководителят на парламентарната група на "БСП за България ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР