След като получи куп критики, че купува руски суров петрол,

...
След като получи куп критики, че купува руски суров петрол,
Коментари Харесай

Shell ще купува руски петрол, докато санкциите го позволяват

След като получи куп рецензии, че купува съветски недопечен нефт, най-голямата европейска петролна компания Shell Plc съобщи, че работи на пазара по отношение на насоките на държавните управления.

Ще продължим да търсим други възможности на съветския нефт, където е допустимо, само че това не може да се случи за една нощ поради значимостта на Русия за световните доставки “, сподели Shell в изказване. „ Ние сме в интензивни диалози с държавните управления и продължаваме да следваме техните насоки по въпроса със сигурността на доставките. “

Shell, която е основана в Лондон, не посочи с кои държавни управления е разговаряла, написа Reuters. Служител от Министерството на бизнеса, енергетиката и индустриалната тактика на Обединеното кралство e отказал коментар.

Shell закупи в петък съветски недопечен нефт вид Уралс от Trafigura Group с рекордна отстъпка по отношение на сравнителните цени. Това е знак, че главните търговци евентуално ще продължат да купуват съветски енергийни артикули макар все по-смъртоносната война против Украйна.

Сделката също по този начин акцентира тежката обстановка, пред която са изправени европейските и международните купувачи на сила. Те би трябвало да измислят по какъв начин да се оправят с евентуалната загуба на един от най-големите снабдители на пазара.

Покупката провокира остри рецензии. Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба употребява Twitter, с цел да попита компанията дали съветският нефт „ мирише на украинска кръв за вас? “

От своя страна Shell съобщи, че ще подари облагите от съветския си бизнес на организации за филантропична помощ в интерес на Украйна.

Без непрекъснати доставки на недопечен нефт за рафинериите енергийната промишленост не може да обезпечи непрестанно снабдяване на съществени артикули за хората в цяла Европа през идващите седмици “, се споделя в позицията на компанията.

Товарите от различни източници не биха пристигнали в точния момент, с цел да се избегнат разстройства в предлагането на пазара.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР