След като Polestar се отдели като самостоятелна компания от Volvo

...
След като Polestar се отдели като самостоятелна компания от Volvo
Коментари Харесай

Polestar 1 слиза от производство в края на годината

След като Polestar се отдели като независима компания от Volvo и през 2017 година и сподели първия си модел, не щеш ли четири години по-късно пристигна време и за края на неговото произвеждане. От Polestar не оповестяват какъв брой са продадените бройки от хибрида за четирите години в произвеждане, само че първичните проекти бяха за 500 създадени броя годишно. Статистика сочи, че през миналата 2020 година в Европа са регистрирани едвам 65 броя, което слага под въпрос дали модела покрива упованията на производителя.

Моделът се задвижва от 2.0-литров бензинов мотор и два електромотора на задната ос, които обезпечават оптималната мощ от 619 конски сили и 1000 нютон метра въртящ миг. Батерията е с капцитет от 34 кВч. и обезпечава към 100 км пробег, което е и най-големият пробег за хибриден автомобил досега.

От марката загатват, че това ще е първият и единствен модел, който ще бъде с хибридно задвижване. Всички нови модели на шведската марка, произвеждаща в Китай ще бъдат напълно електрически, като това стартира с Polestar 2, който към този момент e в продажба.

 Polestar 1 слиза от произвеждане в края на годината

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР