След като Polestar представи моделите 1 и 2, сега логично

...
След като Polestar представи моделите 1 и 2, сега логично
Коментари Харесай

Polestar представи първото си SUV с изключително бързо зареждане

След като Polestar показа моделите 1 и 2, в този момент разумно на пазарът се появява третият модел на компанията, който вярвате или не, носи моделното означение 3. Това е първото SUV в портфолиото на отделилата се от Volvo марка, която има вяра, че точно този модел ще ѝ помогне да се пребори с конкуренцията на марки като Tesla, BMW и Mercedes.



От Polestar разказват 3 като „ аеродинамичен пърформанс електрически SUV ” с въздушно противодействие от едвам 0.29. Въпреки това, сегментът може да се похвали и с по-аеродинамични „ джипове: като EQS SUV да вземем за пример с 0.20, Tesla Model X с 0.24 или пък BMW iX с 0.25. Колата употребява 400-волтова архитектура със 107кВч батерия и два електромотора. Според американските стандарти за премерване, тя е задоволителна за пробег от към 480 километра с едно зареждане, а включване на подобаваща зарядна станция ще добави батерията от 10 до 80% за единствено 30 минути, което пък е най-бързото зареждане в класа си.



Двата електромотора, сложени по един на всяка ос, доставят 489 конски сили или 517 конски сили при Performance пакета. Те са задоволителни за ускоряване от 0 до 100км/ч за надлежно 4.9 секунди или 4.5 секунди



Екстериора, както и интериора са сходни на тези на Volvo, въпреки да виждаме по-спортната нотка, принадлежаща на дизайнерите на Polestar. В интериора прави усещане 14.5-инчовия екран на инфотейнмънт системата, както и озвучителната система Bowers & Wilkins с 25 представителя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР