След като подписа с Германия и Франция, Киев го направи

...
След като подписа с Германия и Франция, Киев го направи
Коментари Харесай

Новата стратегия на Зеленски - подписва двустранни споразумения за сигурност без юридическа стойност

След като подписа с Германия и Франция, Киев го направи и с Италия и Канада. Следват още контракти, съобщи президентът Зеленски
Украинският президент Володимир Зеленски разгласи в събота, че е сключил двустранни съглашения в областта на сигурността с Канада и Италия, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Днес Украйна е очевидно по-силна, в сравнение с преди две години ", когато стартира войната, написа Зеленски в информационното приложение " Телеграм ". Украинският президент благодари на канадския министър председател Джъстин Трюдо, който бе на посещаване в Киев.

Канцеларията на Трюдо съобщи, че съглашението сред Украйна и Канада включва " елементи за основните дълготрайни задължения на Канада, свързани с продължаването на поддръжката за Украйна ". Сумата на общата (финансова и военна) помощ, която Канада ще даде на Украйна тази година, възлиза на какъв брой 2,2 милиарда американски $, оповестява канадската премиерска канцелария.



Малко по-рано Володимир Зеленски разгласи, че е подписал двустранно съглашение в областта на сигурността с Италия, чийто министър председател Джорджа Мелони също е на аудиенция в Украйна. " Този документ слага солидни основи на партньорството в областта на сигурността сред Украйна и Италия в дълготраен проект ", сподели украинският президент.

Италианският министър председател сподели пред консервативния ежедневник " Джорнале ", че съветският президент Владимир Путин " може да бъде уверен да договаря единствено в случай че е обезпечен салдото на силите на бойното поле ". 

Тази година Италия е ръководител на Г-7.

Джорджа Мелони сподели пред " Джорнале ", че Г-7, чиято първа среща тази година беше в Киев, ще продължи да поддържа Украйна в името на справедлия мир.

Миналия юли Г-7 реши да бъдат сключение двустранни съглашения в областта на сигурността с Украйна, напомня Франс прес.

Украйна към този момент подписа двустранни съглашения в областта на сигурността с няколко европейски страни, измежду които са Германия и Франция.

" Подготвяме се през идните седмици да продължим извънредно усилената активност, която водим в интернационален проект. Ще има нови съглашения, които ще укрепят въоръжените ни сили, защитата на градовете ни и ситуацията на страната ни като цяло ", съобщи във вечерното си видеообръщение президентът Зеленски.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която също бе на посещаване в Украйна, разгласи в събота, че през идващия месец Европейският съюз ще предостави на Киев 4,5 милиарда евро.

Стратегията с подписването на двустранни съглашения има чисто политически темперамент и самите документи не плануват някаква директна практическа ангажираност във боен аспект, настояват западни политици. Налага се да вършат такива изявления, тъй като в личните им страни обществеността показва опасения, че по този начин биват въвлечени във военния спор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР