След като по-рано този месец поиска достъп до личните данни

...
След като по-рано този месец поиска достъп до личните данни
Коментари Харесай

ДАНС ще дава насоки на училищни директори как да противодействат на тероризма

След като по-рано този месец изиска достъп до персоналните данни на всички възпитаници и студенти, в този момент Държавната организация по национална сигурност вика учебните шефове на инструктаж. За самодейността се схваща от покана на шефа на Софийското ръководство на образованието Ваня Кастрева до шефовете, видяна от в. " Сега ".

Програмата планува едночасова среща на чиновници на ДАНС с шефовете на съществени и начални учебни заведения, и настрана със същата дълготрайност с шефовете на междинни учебни заведения и профилирани професионални гимназии.

Кастрева уведомява шефовете, че наличието им е неотложно заради значимостта на обсъжданите въпроси и прибавя удивителна най-после. Директорите ще получат насоки за създаване и използване на ограничения за противопоставяне на тероризма - по какъв начин да се охраняват учебните заведения, по какъв начин да работят при изоставени багажи и съмнителни колета, по какъв начин да организират симулативни тренировки за деяние при терористичен акт и прочие От текста на наредбата, на която Кастрева се базира, се вижда, че такива ограничения би трябвало да се ползват и в детските ясли и градини. Тя е призната през септември 2017 година

Наскоро ДАНС изиска да получи непрестанен достъп до автоматизираните осведомителни фондове на Министерството на образованието и науката (МОН), с цел да може да следи за радикализация измежду възпитаници и студенти.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР