След като по-рано днес стана ясно, че антимафиотите са разбили

След като по-рано днес стана ясно, че антимафиотите са разбили ...

100-те кг дрога в София: Амфетамини, екстази, кокаин, марихуана... в гараж!.


След като по-рано днес стана ясно, че антимафиотите са разбили склад в София, в който са държани огромни количества наркотици и оръжия, сега прокуратурата оповести повече подробности относно акцията.

В гаражна клетка е намерено и иззето огромно количество наркотични вещества от различен вид, автоматични огнестрелни оръжия, както и документи, доказващи престъпната дейност на групата. Още по тематаУдар! 100 кг дрога и автомати в склад в София, подозират Радо Ланеца14 авг 2019 09:4749Прокуратурата обвини 32 за наркотици, 25 от тях се издирват12 авг 2019 17:305Арестуваха 8 ръководни дилъри от групата на Радо Ланеца8 авг 2019 17:0044Арести в цялата страна, полицията по дирите на Радо Ланеца8 авг 2019 13:2995

Гаражът в квартал "Манастирски ливади" е бил използван като склад за наркотици и място за разфасоване. Огромната част от дрогата е доставена „на едро“ в различни опаковки, чували, сакове.

Намерената в гаража марихуана е била съхранявана в 110 пакета с различно тегло, в два чувала и пет сака. Иззети са 7 пакета с общо 70 000 броя таблетки екстази, два 3-литрови буркана с амфетамини на таблетки, течен амфетамин, както и 114 пакета амфетамини с различно тегло, хероин, 100 спейсбека (самозалепващи се пликчета) с кокаин. Количеството и стойността на намерените наркотици все още се установяват.

Намерени и иззети са два автомата „Калашников“ и един автомат „Скорпион“, седем електронни везни, вакуумираща машина, предпазно облекло (гащеризони, маски, ръкавици), както и 4 тефтера с „черното“ счетоводство на групата.

От държавното обвинение казват, че акцията е в  продължение на действията по неутрализиране на най-голямата  до момента организирана престъпна група за разпространение на наркотици в страната на 7 и 8 авуст 2019 г. Сочен за тартор на групата е известният подземен бос Радо Ланеца.

До момента са повдигнати обвинения на 33 души, повечето от които все още се издирват и са им издадени Европейски заповеди за арест. Самата гаражна клетка, в която са намерени наркотиците, е наета също от един от издирваните от властите лица.
 
По публикацията работи: Йордан Бързаков

Източник: dnes.bg