След като по-рано днес от MotoGP потвърдиха, че от догодина

...
След като по-рано днес от MotoGP потвърдиха, че от догодина
Коментари Харесай

Ето как точно ще работят спринтовете в MotoGP

След като по-рано през днешния ден от MotoGP потвърдиха, че от следващата година ще бъдат въведени спринтови надпревари в графика на шампионата, в този момент уредникът на шампионата – Dorna Sport, разкри по какъв начин тъкмо ще се промени графикът на всеки уикенд.

Спринтовете, които ще бъдат на половина на дължината на същинските надпревари, ще се организират в събота следобяд, на мястото на сегашната подготовка. Идеята на Dorna e спринтовете на започват 15:00 часа локално време всеки уикенд. 
 Официално: MotoGP вкарва спринтови надпревари през 2023 година Официално: MotoGP вкарва спринтови надпревари през 2023 година
Петъкът ще претърпи известни, въпреки и минимални промени, които ще бъдат свързани с продължителността на двете свободни тренировки. Комбинираното класиране от тези две тренировки ще дефинира разпределението на водачите в първата и втората фаза на квалификацията, като първите десетима ще прогресират непосредствено към втория сегмент на сесията за място.

Самата подготовка ще се организира в събота сутринта, като преди нея ще се организира и третата свободна подготовка, която ще бъде с дълготрайност от 30 минути, както е в този момент четвъртата подготовка. Тя ще дефинира реда на започва и за спринта, и за същинското съревнование, което ще има за цел да разреши на водачите да се борят в спринта, без да би трябвало да мислят за стартовата си позиция за неделния ден.

В спринтовете единствено първите деветима ще печелят точки, като спечелилият ще получи 12, вторият – 9, третият – 7, четвъртият – 6 и по този начин до 1 точка за деветия.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР