След като по-рано днес н, се появяват и първите реакции

...
След като по-рано днес н, се появяват и първите реакции
Коментари Харесай

Реакциите след произнасянето на КС: ВМРО внася жалба във ВАС, според проф. Герджиков и Радев е виновен |

След като по-рано през днешния ден н, се появяват и първите реакции по проблема.

Според.

Той разяснява, че е извършил своето обвързване към Конституцията на България, отказвайки се от канадска пенсия, безплатното опазване на здравето, опцията за пътешестване и работа по целия свят.

Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков , повдигнат от Инициативен комитет и подсилен от ГЕРБ, разяснява, че и президентът е нарушил Конституцията, което е неприемливо.

В позиция до медиите той декларира, че Румен Радев е бил наясно с двойното поданство на Кирил Петков.

" Абсолютно неприемливо е българският президент да нарушава Конституцията. Нямаше да има проблем, в случай че господин Радев беше споделил, че е бил измамен и че не е знаел за двойното поданство на Кирил Петков. Но той още първоначално удостовери, че е бил наясно със случая, обаче счита, че не би трябвало да се гледа официално на конституционните разпореждания ", декларира той.

" Как българските жители да имат вяра, че имаме господство на правото и че никой не е над закона, когато българският президент не счита за нужно да съблюдава главния закон на страната - Конституцията на България? ", пита проф. Герджиков.

От Вътрешна македонска революционна организация  съобщиха, че внасят тъжба във Върховен административен съд, с цел да бъдат анулирани актовете и решенията, подписани от Кирил Петков като министър на стопанската система.

Решението на Конституционен съд не анулира всички нормативни актове, подписани от Петков. За да се случи това, е належащо всеки един от тях да бъде обжалван в съд, който и ще вземе решение, базирайки се на мнението на Конституционен съд.

От Вътрешна македонска революционна организация дефинираха днешното решение на Конституционния съд като " почтено и национално отговорно ". 

От патриотичната групировка употребяват случая, с цел да отвръщат съперниците си на идните парламентарни избори.

Според тях " това са " новите ", " честните " и " изменящите статуквото ". Идват сякаш, с цел да оправят България, само че влизат в тази борба по непочтен и противозаконен метод ".

От пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация оповестиха, че ще бъдат импортирани тъжби за всички документи подписани от Петков, с цел да бъдат оповестени като оскъдни. Според тях и решенията на Министерски съвет, взети с гласа на икономическия министър, могат да се окажат невалидни.

От " ИТН "  също разясниха, че Конституционен съд е " отбрани Конституцията и националния ни суверенитет с единственото решение, което дава отговор на закона и обстоятелствата. "  

Депутатът от партията на Слави Трифонов Радостин Василев написа в профила си във " Facebook ", че решението е " лъч вяра, че сме самостоятелна страна, в която се пази главният закон, а не се обслужват непознати ползи ".

Той приканва за каузи за анулация на актовете, подписани от Петков, както и да му бъде търсена наказателна отговорност.

Василев твърди, че " вредата нанесена от него на страната е с неразбираем все още размер. "

Скандалът с двойното поданство на Петков стартира точно от Има Такъв Народ. , откакто Има Такъв Народ разгласиха информацията, че Петков има двойно поданство - българско и канадско.

Съпредседателят на ИБГНИ Мая Манолова пък отбрани Кирил Петков, който тя дефинира като един от най-успешните български министри. 

Тя съобщи, че решението на Конституционен съд е незаслужено.

" Този проблем не се отнася единствено до лицето Кирил Петков, само че и до всичски български жители зад граница, които ще бъдат дискриминирани ". 

Според нея решението на Конституционен съд се употребява за политическа приложимост.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР