След като по-рано днес депутатите почти стигнаха до бой заради

...
След като по-рано днес депутатите почти стигнаха до бой заради
Коментари Харесай

Хумористичен сайт скара ДПС и Патриотите по темата „Българско гражданство”

След като по-рано през днешния ден депутатите съвсем стигнаха до пердах поради достойнството на Корнелия Нинова, приватизацията на „ Техноимпекс” и имунитета на Веселин Марешки, ръководещи и съпротива си откриха нов мотив да кръстосат шпаги. Нов, само че, става известно, фиктивен.

Парламентарната група на Движение за права и свободи предложи основаване на Временна анкетна комисия за изследване на информация за подкупна скица за придобиване на българско поданство от непознати жители. Депутатът от придвижването Йордан Цонев изясни концепцията с информация, че над 114 търсени от „ Интерпол” са получили българско поданство.

Това единствено по себе си е обезпокоително, само че е… небивалица. Публикацията, в която се загатва тази цифра, е от проруския и опозиционен уебсайт „ Гъдел Нюз”. „ Абсолютно всичко в този уебсайт е подбив, който го приема по различен метод, значи няма възприятие за хумор”, акцентират притежателите му.

Заради релативно достоверното си звучене, публикациите му постоянно стигат до жадни за трафик съществени български медии. Така „ Гъдел Нюз” през ноември м.г. сътвори дребна рецесия с новината, че турски танкове отхвърлят да си тръгнат от обучение у нас.
Фалшива вест „ прати ” турски танкове у нас Или по какъв начин сатиричната политическа рецесия може да стане същинска
Очевидно без да знае това, Цонев разяснява още, че „ във френските медии се приказва за един министър и един вицепремиер, забъркани в тази схема”. Не излиза наяве, обаче, кои са тези медии и дали изобщо има сходни изявления.

В Държавната организация за българите в чужбина (оглавявана за последните два мандата от фрагменти на „ Обединени патриоти”) през годините е имало доста кавги точно по линия на приемането на българско поданство.

„ Ако има данни за корупция, без значение коя партия засягат, дали „ Атака”, Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ, няма никакво значение, би трябвало да се реши въпросът, да се проверява, да се види, в случай че някой в действителност е подкупен, да си понесе последствията”, отговори Волен Сидеров, представен от „ Фокус”.

По думите му изказванията за съпричастност на вицепремиер и министър към престъпната скица са „ общи приказки”: „ Трябва да посочат по-сериозни данни, с цел да се стигне до анкетна комисия. Нямам срещу да се проверява и комисия да се направи, в случай че има данни за корупция”.

Това е втори „ фейк” скандал с присъединяване на Патриотите за 24 часа. Вчера Вътрешна македонска революционна организация излезе с остра декларация… против Световната здравна организация поради изявления, съгласно които педофилията ще бъде легализирана и към този момент няма да се счита за заболяване. Така и не стана ясно кои медии са въодушевили националистите, само че у нас в предходните дни излязоха две идентични анонимни изявления в консервативни уеб сайтове, като изказванията в тях не бяха потвърдени по никакъв метод.

Кампанията на Вътрешна македонска революционна организация докара до към този момент познатия от дейностите им против „ Истанбулската конвенция” всеобщ яд и нервност, само че и до мнения, че националистите се пробват да завоюват внимание и рейтинг на гърба на сензитивен за обществото въпрос.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР