След като по-рано днес американският президент Доналд Тръмп и лидерът

...
След като по-рано днес американският президент Доналд Тръмп и лидерът
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Трябваше да си тръгнем заради санкциите

След като по-рано през днешния ден американският президент Доналд Тръмп и водачът на Северна Корея Ким Чен-ун не доближиха до съглашение по въпроса за нуклеарното разоръжаване, на конференция Тръмп разгласи, че севернокорейската страна е " поискала от Съединени американски щати прекалено много ".

„ Те желаеха глобите да бъдат отстранени напълно, само че ние нямаше по какъв начин да се съгласим с това… Просто трябваше да си тръгнем “, сподели пред кореспонденти Тръмп по време на конференцията, извършена през днешния ден след неуспеха на договарянията.

Той добавя, че те са били подготвени да изпълнят доста от условията на Съединени американски щати, само че е могло да се направи подобен огромен компромис.

Организация на обединените нации и Съединените щати постановиха наказания против Северна Корея, когато през 2017 година корейската страна предприе поредност от нуклеарни и ракетни проби.

„ Разделяме се с другарски усеща, само че от време на време просто би трябвало да си тръгнеш и това беше един от тези пъти “, добави Тръмп.

Той споделя, че не се знае дали въобще ще има трета среща сред двамата водачи, само че дефинира двата дни като „ продуктивни “.

От Би Би Си пишат, че множеството анализатори и медии са очаквали най-малко една дребна договорка да бъде подписана по време на двудневната среща.

Към този миг севернокорейският водач Ким Чен-ун не е дал конференция за случилото се.

Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин споделя в изказване, че е " тъпо ", че договарянията не са съумели да просъществуват, само че е хубаво, че водачите " са постигнали забележителен прогрес в връзките си, в сравнение с преди този момент ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР