След като по искане на бившия енергиен министър Делян Добрев

...
След като по искане на бившия енергиен министър Делян Добрев
Коментари Харесай

Прецакани: Нито стотинка помощ за битовите потребители на газ

След като по искане на някогашния енергиен министър Делян Добрев отпадна точката за приемане на обезщетения за битовите консуматори на газ, за наложителна помощ от страната настояха от " Продължаваме промяната ".  Владимир Табутов настоя да се одобри програмата, импортирана от Кирил Петков.

" Ние бяхме лишени от опцията нашето предложение да бъде дискутирано в зала и да бъде признато, а това беше един следващ опит на „ Продължаваме Промяната “ да моли за по-адекватно държание на служебния кабинет ", съобщи Табутов.

" Вместо през вчерашния ден в енергийна комисия да дискутираме стратегическа визия за тридесетгодишно развиване на електроенергийната система в България, дано през днешния ден да коментираме как нашите семейства ще преживеят до 2053 година, и вместо да приказваме за 30 години тактика, дано да приказваме за това какво значи енергийна беднотия, разяснява депутатът. Табутов сподели, че не могат да дефинират като съответно държанието на другите политически сили, които не са желали да поддържат или даже единствено да дискутират тяхното предложение. Това е следващ зов към служебния кабинет идващите месеци да се опита да води по-адекватни и стойностни дейности в областта на енергетиката, добави депутатът.

Колегата му Радослав Рибарски уточни, че не одобряват аргумента, че няма пари. " Фондът за сигурност на електроенергийната система сега събира и свръхпечалбите по правилник, който подсигурява, че във фонда се събират повече пари от нормално и задачата на набрания запас там е точно компенсиране на уязвимите и наранени семейства на природен газ, горива и електрическа енергия, добави депутатът.

Рибарски изясни, че препоръчаният от тях механизъм е обхващал месеците от януари до април – месеците, за които са се очаквали най-високи цени за природен газ. Миналата година имаше подобен механизъм, тогава средствата бяха от бюджета, по-късно и от фонда за сигурност на електроенергийната система, посочи Рибарски.

На въпрос какъв брой би коствал предлаганият от тях пакет, Радослав Рибарски уточни, че може да се вмести и под 200 млн. за четирите месеца, които оферират.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР