След като по-голямата част от 2019 г. се превръщаше в

...
След като по-голямата част от 2019 г. се превръщаше в
Коментари Харесай

Печалбите на индустрията в Китай постигнаха рекорден растеж

След като по-голямата част от 2019 година се превръщаше в прогресивно по-тежка за индустриалния бранш в Китай, данните за облагите през ноември дадоха глътка въздух за локалните пазари. Те са отчели повишаване с най-бързия си ритъм за последните осем месеца, макар слабостта на вътрешното ползване, съобщи Reuters.

Отчетеният напредък е от 5,4% на годишна основа, като общият размер на облагите е достигнал съвсем 85 милиарда $ (или 594 милиарда юана). Той идва след три поредни месеца на спад, който през октомври доближи 9,9%. Понижението на облагите е движено от комерсиалната война със Съединени американски щати и отслабването на търсенето на локалните семейства, демонстрират данните на Националното бюро за статистиката.

За интервала от януари до края на ноември индустриалните предприятия в страната са отчели облага от 5,61 трлн. юана, което е с 2,1% по-малко от година по-рано. Все отново, с помощта на положителното показване на компаниите през ноември, за първите единадесет месеца темпът на намаляване е по-добър от този през първите 10, когато възлизаше на 2,9% на годишна основа.

Растежът на облагите се дължи на ускоряването на производството и продажбите през предишния месец, както и на спада на цените на едро. Все отново не може да се чака, че един мощен месец след няколко следващи на спад значи, че индустриалният бранш се е насочил към възобновяване.

" Макар че облагите на фирмите бяха положителни през ноември, би трябвало да забележим, че натискът върху икономическия напредък остава мощен, а волатилността и несигурността на растежа на облагите се резервират ", разяснява Жу Хонг от националната статистика на Китай. " Те се дължат на голям брой фактори като пазарното търсене и индустриалните цени. "

Сред водещите браншове, в които облагите са нарастнали, са химическият, петролнопреработващият и стоманената промишленост. При тях ценовият напредък е движил положителното показване. По-ниско е покачването на облагите при държавните предприятия, където те са нарастнали с 0,6%.

" Очакваме покачването на индустриалните облаги да бъде кратковременно, поради мощните насрещни ветрове пред стопанската система и към момента високото равнище на неустановеност в договарянията сред Съединени американски щати и Китай ", разясниха икономисти от Nomura. " Според нас Пекин ще продължи да реализира умерени стратегии за количествени удобства, поради лимитираните си благоприятни условия за деяние. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР