След като партия ИТН не е изпълнила своите обещания към

...
След като партия ИТН не е изпълнила своите обещания към
Коментари Харесай

Радостин Василев скоро ще обяви свой нов политически проект

След като партия Има Такъв Народ не е изпълнила своите обещания към гласоподавателите, няма смисъл тя да продължава да съществува. Такова мнение изрази спортният министър в оставка Радостин Василев в неделя пред Нова телевизия.

“ИТН беше основана като партия, която трябваше да изчегърта ГЕРБ и да промени метода на ръководство на страната, а се оказа, че тя връща модела. Това е изменничество по отношение на гласоподавателите. Има Такъв Народ нямат към този момент цел и идея. Нямат смисъл от своето битие, откакто съобщи главното нещо, за което бяха създадена”, съобщи Василев.

Неизпълненият изследователски мандат, връчен на “Продължаваме Пормяната” не е изненада за него.

“Още при започване на процеса след напускането на шестимата от Има Такъв Народ, след това и моето овакантяване, имах чувството, че няма да съумеят в събирането на депутати, що се касае до групата на ИТН”, сподели Василев. “След действието, което направихме, имаше доста напън. Те избират да не осъществят личната си воля, а да останат “верни” на един подправен гуру”, добави спортният министър в оставка.

По време на диалозите с съдружните сътрудници и самостоятелни депутати с Политическа партия не са били обсъждани постове.

“Единственото нещо, което с сътрудниците коментирахме са управническата и законодателната стратегия. Така Политическа партия се опитваше да убеждава народни представители. Този модел го вкараха те за пръв път - с стратегии, не с пари и постове”, безапелационен бе Василев, само че изрази страдание като сподели, че “явно в България би трябвало още да се работи по остарелия начин”.

Василев съобщи още, че скоро ще разгласи и собствен нов план, като загатна, че той ще е формиран от други, напуснали редиците на Има Такъв Народ. " Новата ни партия по-скоро ще бъде в центъра. България има потребност от партия, която да пази националния интерес ", разясни Василев

Министърът в оставка беше безапелационен, че идната стъпка са нови предварителни парламентарни избори.

“Няма никакъв смисъл да се търси поддръжка от Има Такъв Народ. Задължително би трябвало да се отиде на избори. Тошко Йорданов отблъсна 99% от хората на партия със своето ужасяващо поведение”, сподели Василев. “За мен Има Такъв Народ остава едно отчаяние, горест и труд, вложен през годините Оттук-нататък Има Такъв Народ нямат никакъв късмет да участват в НС”, счита някогашният член на партията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР