След като парламентът в Гърция прие наредбата за свободен достъп

...
След като парламентът в Гърция прие наредбата за свободен достъп
Коментари Харесай

Гърция: До 60 000 евро глоба, ако няма свободен достъп до плажа

След като Народното събрание в Гърция одобри наредбата за свободен достъп до плажа, локалните управляващи предизвестяват, че санкциите за нарушавания доближават до 60 хиляди евро, съобщи БНР.

С дрон и екипи на място към този момент се следи за всевъзможен тип трудности, което постоянно притежатели на крайбрежни заведения и частни лица с вили до морето слагат за ограничение на свободния достъп.

" Няма частен плаж в Гърция " - акцентират управляващите и предизвестяват, че няма да се допусне потребление на плажната линия за частни ползи.

Забранено е да се слагат чадъри, шезлонги от заведения по-близо от четири метра от бреговата линия, а сред масите на заведенията би трябвало да има задоволително място всеки да доближи до плажа.

Премахват се краткотрайни или непрекъснати заграждения от всевъзможен тип, огради, бариери и даже паркирани коли,

които пречат свободно хората да да стигат до плажа. Глоба до 60 хиляди евро принуждава притежателите на заведения да са извънредно деликатни към този момент, разясняват от общините.

Голям е ползата на туристите през този сезон към дребния остров Липсос, където общината забрани всевъзможни платени чадъри, сподели кметът на острова.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР