След като парламентарните групи на ИТН, ДБ и ИБГНИ ,

...
След като парламентарните групи на ИТН, ДБ и ИБГНИ ,
Коментари Харесай

ИТН, ДБ и ИБГНИ се обединиха срещу ГЕРБ, БСП и ДПС: Използват бюджета на НЗОК , за да блокират съдебната реформа |

След като парламентарните групи на Има Такъв Народ, Демократична България и ИБГНИ, депутатите от трите обединения дадоха взаимен брифинг в Народно събрание. Те обявиха, че ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи употребяват актуализацията на бюджета на НЗОК като " спирачка " за започването на правосъдната промяна.

" В момента ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи вършат разноски за пари, които ги няма ", съобщи Тошко Йорданов от Има Такъв Народ. Той съобщи, че трите партии са напуснали залата, с цел да намерят метод да ги спрат.

" Това е все едно да Ви дойдат в къщата, да ви вземат парите и след това да ви питат за какво не може да си нахраните децата ", съобщи той. Според него по този метод ще се блокира идващият кабинет.

" Вътре се разисква бюджет без цифри ", съобщи Мая Манолова от ИБГНИ. Тя разяснява, че бюджетът на НЗОК се употребява като " спирачка ", с цел да блокират законите, с които стартира правосъдната промяна.

Тя разяснява, че са гласувани взаимно противоречащи си оферти. " Това се прави напук. Това се прави безусловно преднамерено... с цел да продължат тези, които са вътре, да спрат правосъдната промяна ".

Христо Иванов от Демократична България съобщи, че трите партии ще създадат всичко допустимо, с цел да бъдат признати законопроектите за правосъдната власт, които плануват преместването на Бюрото за отбрана на очевидците в правосъдното министерство, закриването на профилираното правораздаване, както и смяна в закона за НСО.

Той дефинира държанието на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия като " извиване на ръце ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР