След като отстрани Ливърпул в предния кръг на Карабао Къп,

...
След като отстрани Ливърпул в предния кръг на Карабао Къп,
Коментари Харесай

Лестър се измъкна за Купата на Лигата, Палас обаче отече

След като в профил Ливърпул в предния кръг на Карабао Къп, Лестър имаше привидно надалеч по-лесната задача да се оправи с представителя на Чемпиъншип Лийдс Юнайтед. И "лисиците " се оправиха с предизвикването, само че надалеч не толкоз елементарно, колкото се очакваше.

Шампионите от 2016 година изхвърлиха противника си след триумф с 3:1 на "Кинг Пауър стейдиъм " и ще чакат жребия за Топ 8 на конкуренцията. А с цел да стигнат до този резултат, трябваше да създадат цялостен поврат.

Изненадващо или не, само че Лийдс съумя да открие резултата след 26 минути игра. Тогава Пабло Ернандес се подигра със отбраната на отбора от Висшата лига и с мощен шут от границата на наказателното поле щеше да счупи горната греда. Благодарение на нея топката тупна зад голлинията и влезе в мрежата за 1:0 в интерес на гостите.

Отговорът на Лестър обаче беше мълниеносен. Още в 30-та минута новото попълнение Келеши Ихеаначо прониза мрежата за 1:1 с удар от границата на наказателното поле, който беше техничен и доста добре ориентиран в левия низък ъгъл на вратаря.

До почивката повече попадения, не паднаха, макар че и двата отбора имаха своите шансове за това. След подновяването на играта "лисиците " продължиха с по-активната игра и това им се отплати с ново попадение.

То падна в 71-та минута, когато Келеши Ихеаначо проби до аутлинията и центрира паралелно, а там Ислам Слимани единствено протегна крайник и прониза мрежата за 2:1. В последната минута се разписа и Риад Марез за 3:1. Резултат, който се резервира и до края и обезпечи място в Топ 8 на Карабао Къп за Лестър.

Не такава обаче беше ориста на различен представител на елита - затъналият Кристъл Палас. "Орлите " продължиха свободното падне, като бяха унищожени в гостуването си на Бристол Сити и паднаха с 1:4.

Там Бакари Сако даде преднина на Палас в 21-та минута, само че още до почивката Сити направи поврат с попаденията на Мат Тейлър в 34-та и Милан Джурич в 39-та минути. Джо Брайън направи 3:1 в 60-та минута, а Калъм О'Дауда оформи крайното 4:1 шест по-късно.

Резултатите от вторнишките мачове в Карабао Къп:

Борнемут - Мидълзбро 3:1

Бристол Сити - Кристъл Палас 4:1

Лестър - Лийдс 3:1

Суонси - Манчестър Юнайтед 0:2
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР