След като отмени всичките си турнири на територията на Русия

...
След като отмени всичките си турнири на територията на Русия
Коментари Харесай

ITF извади Русия и Беларус от купа „Дейвис“ и Billie Jean King Cup


След като анулира всичките си шампионати на територията на Русия до второ разпореждане, през днешния ден ITF взе нови ограничения против тениса в страната. Организацията разгласява изказване, с което заяви, че изключва Русия и Беларус от всички отборни надпревари, провеждащи се под нейната закрила.

„Международната тенис федерация (ITF) съжда съветската инвазия в Украйна и оказаната за нея поддръжка от страна на Беларус. В добавка на анулацията на всички шампионати на ITF в тези страни, управлението на федерацията взе решението за незабавното изключване на съветската тенис федерация (RTF) и белоруската тенис федерация (BTF) от листите на ITF и от присъединяване им интернационалните отборни шампионати на организацията до второ разпореждане. ITF продължава да поддържа контакт с украинската тенис федерация и да показва своята взаимност с народа на Украйна“ – гласи изказването на Международната федерация.

Това значи, че Русия няма да може да пази купите си в шампионатите за купа „Дейвис“ и Billie Jean King Cup. Миналата година мъжкият състав на „Сборная“ надви с 2-0 над Хърватия на финала в Мадрид, до момента в който рускините победиха Швейцария със същия резултат в заключителния конфликт в Прага.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР