След като от външно министерство се похвалиха преди ден, че

...
След като от външно министерство се похвалиха преди ден, че
Коментари Харесай

България рестартира връзките с Того и Етиопия, установи дипломация с Вануату

След като от външно министерство се похвалиха преди ден, че България рестартира бизнесотношенята с Тогоанската република и Етиопия, родната дипломация е постигнала триумф и в определяне на дипломатически връзки с Република Вануату. Това оповестиха от пресцентъра на външното министерство.

Двете страни се договориха в Ломе, Того, където министър Екатерина Захариева взе участие в Съвместния министерски съвет на Европейски Съюз и Групата страни от Африка, Карибите и Тихоокеанския басейн (АКТБ).

Екатерина Захариева и нейният сътрудник Ралф Регенвану, външен министър на Вануату, са изразили единодушие, че има капацитет за съдействие, най-много в границите на интернационалните организации. Беше изтъкнато, че като държава-членка на Европейски Съюз отдаваме огромно значение на връзките на Европейския съюз с разрастващите се страни и се стремим да търсим повече благоприятни условия за обмяна на опит и създаване на по-тесни връзки с дребните островни страни в Тихия океан.

По време на срещата бяха разисквани редица проблеми на страните в Тихоокеанския басейн, в това число и процеса на деколонизация, оповестиха от министерството.

Въпреки своята дребна територия Вануату е една от страните в света с най-голямо езиково и културно многообразие – на архипелага са познати 113 разнообразни езика и диалекта. Страната също по този начин е първата в света, която изцяло ще забрани пластмасовите торбички и сламки от 1 юли т.г., допълват оттова.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР