След като от СДС обявиха, че ще настояват за свой

...
След като от СДС обявиха, че ще настояват за свой
Коментари Харесай

СДС ще номинира Александър Йорданов за Евроизборите. Оглежда се и за министерските кресла на земеделието и икономиката

След като от Съюз на демократичните сили оповестиха, че ще упорстват за собствен министър след ротацията, в случай че кабинетът е политически, през днешния ден стана ясно и кои министерски кресла ще желаят. Пред NOVA NEWS водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов сподели, че биха могли да предложат министри на земеделието и на стопанската система.

Относно идните избори за Европейския парламент, той съобщи, че ще имат оферти и за претенденти в евролистата и посочи, че евродепутатът Александър Йорданов е тяхна номинация.

По мотив вчерашното изявление на вицепрезидента Илияна Йотова, че офанзивите против президента Румен Радев се дължат на отхвърли му да взе участие в " сглобката ", водачът на Съюз на демократичните сили посочи разликите сред президента и ръководещата коалиция.

" Аз не съм чувал за оферти. Може ли да си помислим, че президентът Румен Радев ще взе участие по някакъв метод в " сглобката "? Първо, пълномощията му по Конституция не разрешават това, и второ - ние сме на диаметрално противоположни позиции ", сподели Христов.

Той разказа обстановката като " война сред институциите ", не толкоз сред персони.

Относно изказванията, че към президента се задава различна политическа мощ, Христов счита, че това би била " следващата проруска партия, която ще се бори за проруския електорат в България ".

" Евроатлантическото болшинство, проевропейските хора и болшинството в Народното събрание сме задоволителни, с цел да вървим по пътя, определен преди доста години ", безапелационен е Христов.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР