След като от неделя до вчера децата бяха извадени едно

...
След като от неделя до вчера децата бяха извадени едно
Коментари Харесай

Вижте Първо Видео На Тайландските Деца След Спасението!

След като от неделя до през вчерашния ден децата бяха извадени едно по едно от пещерата, те бяха закарани с хеликоптер до болничното заведение в разположения на към 70 км от мястото на случая град Чианг Раи, където бяха сложени под карантина, отбелязва Ройтерс.

На тях ще им се наложи да останат в болница до 10 дни, а по-късно ще би трябвало да не излизат от у дома в продължение на 30 дни, съобщи шефът на лечебното заведение Чайуеч Танапайсал.

Родителите на първите осем избавени деца са имали опция да им отидат на рандеву, само че е трябвало да носят защитни костюми и да стоят на два метра разстояние като защитна мярка от вероятни инфекции, написа дир.бг.

Пещерата в Тайланд, където 12-те момчета и техният треньор по футбол бяха блокирани в продължение на повече от две седмици, ще бъде превърната в музей, с цел да свидетелства за извършената избавителна интервенция, съобщи Ройтерс.

Цялото название на пещерата на тайландски - Там Луанг Нанг Нон значи " пещерата на легналата дама ".

Местна легенда споделя по какъв начин красива принцеса избягала в пещерата дружно с любовника си, който бил от простолюдието. Баща й изпратил бойци, които умъртвили нейния обичан, което предиздвикало принцесата да се самоубие, а близките планини приели формата на тялото й, отбелязва Ройтерс.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР