След като от ФИГ бе получено писмо, че до понеделник

...
След като от ФИГ бе получено писмо, че до понеделник
Коментари Харесай

Ясен е съставът на България на Световното по художествена гимнастика

След като от ФИГ бе получено писмо, че до понеделник (12.08) би трябвало да бъдат избрани участничките и схемата на игра на тимовете за идното Световно състезание в Баку, след задълбочено разискване и с оглед постигането на главната цел пред националните ни състезателки (индивидуално) - спечелването на две олимпийски квоти бяха избрани състезателките, които ще показват България на шампионата на планетата в Баку. До 28-ми август могат да бъдат променяни имената на състезателките, както и уредите, само че не и схемата, по която всеки тим ще взе участие на шампионата.

По решение на треньорския щаб и всички виновни фактори в БФХГ и като се взе поради цялостното показване на трите състезателки през годината, бе взето решение Катрин Тасева и Боряна Калейн да играят по 4 съчетания, а Невяна Владинова да играе на два уреда.

Специално за читателите на страницата на Българска федерация по художествена гимнастика във “Фейбсук” приказва основният управител на народен тим дами - самостоятелно.

" От 16 до 20 септември следва Световно състезание в Баку (Азербайджан), което е и подготовка за Олимпийските игри в Токио през 2020 година. Съобразно това, че успяхме да подготвим мощен тим и композиции с висока трудност считам, че действително можем да спечелим две квоти. Конкуренцията ни сега е извънредно мощна. По всичко проличава, че доста от водещите тимове ще се стремят към същото.

В тази връзка считам, че тактиката ни би трябвало да обезпечи оптимален късмет за положително показване. На базата на резултатите, реализирани по време на миналия сезон, високата трудност на композициите и формата на девойките, считам за най-удачно тимът ни да бъде показан от три гимнастички. Катрин Тасева и Боряна Калейн да изпълнят четири съчетания, а Невяна Владинова две.

Провеждаме извънредно ползотворна подготовка, като всички състезателки работят настойчиво и дават всичко от себе си. Предстоят ни две Световни купи - Минск и Казан. Атмосферата в тима е прелестна. За мен най-важно е девойките да са здрави и да покажат оптимално добра форма на Световното състезание. Всяка една от тях има действителни шансове да се бори за призово класиране на финалите на обособените уреди, както и орден в отборното класиране”, разяснява Маркова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР