След като още преди половин месец партия Да, България на

...
След като още преди половин месец партия Да, България на
Коментари Харесай

Още една партия поиска оставката на Караниколов

След като още преди половин месец партия " Да, България " на Христо Иванов изиска оставката на министъра на стопанската система Емил Караниколов, в този момент същото стори и " Движение 21 " на Татяна Дончева.
Като мотив за настояването партията на Дончева сочи протичащото се в " Емко ", а повода са " незаконосъобразните дейности от страна на страната във връзка с частни предприятия от отбранителната промишленост ".
Според " Движение 21 " " дейната роля на страната и съответно на министъра на стопанската система в този незаконен сюжет не спомага за налагането на господство на закона, не пази неприкосновеността на частната благосъстоятелност според наредбите на Конституцията. За да обслужи мафиотски ползи, страната е склонна да аргументи вреди за стотици милиони на отбранителната промишленост, да пожертва работните места на хиляди български жители, да навреди трайно на облика на страната като място за вложения и стопанска активност. Публичната власт към този момент е овладяна дотам от неразбираеми, подмолни ползи, че попречва ефикасното действие на правовата страна и демократичния модел ".
От партията на Дончева дефинират неналичието на дейности от страна на опозицията като резонни, тъй като " от години хора на основни управителни позиции в Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи са част от механизма за подсилване на мафиотското статукво и за злоупотреби с обществени запаси ". Но " Движение 21 " е учудено, че няма позиция от страна на българските бизнесмени и по-конкретно на работодателските организации. " Неизвестното към идващото посягане върху собствеността или върху свободата на стопанска самодейност не е „ дали “, а „ по кое време “ и „ на кого “ ще се случи. Мълчанието на водачите на българския бизнес ще бъде сигнал, че одобряват за естествена тази престъпна среда в стопанската система, който ще прозвучи ясно както в страната, по този начин и в чужбина ", предизвестяват от партията на Дончева.
Припомняме, че през днешния ден (2 октомври) ще има втори митинг на чиновници на " Емко " в София - този път пред Министерския съвет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР