След като още една европейска държава- Германия декриминализира канабиса, въпросът

...
След като още една европейска държава- Германия декриминализира канабиса, въпросът
Коментари Харесай

Ще бъде ли легализирана употребата на марихуана с медицински цели в България?

След като още една европейска държава- Германия декриминализира канабиса, въпросът дали и България би трябвало да последва този пример излиза на дневен ред.

Веска Събева има наследник с епилепсия и съпруг с онкозаболяване. Години наред води битка, с цел да помогне на най-близките си хора. Така основава Асоциацията на родители на деца с епилепсия, която да продължи борбата й. По нейните думи болните у нас са пострадали от възбраната за приложимост на здравна марихуана.
Контролира пристъпите при нас, това е най-важното. Всъщност с марихуаната могат да се спестят някои от медикаментите и да се управляват тези пристъпи. За всички останали, за които може да помогне като медикамент, като лечебно средство съм изрично ЗА и смятам, че е извънредно време да се направи и в България.
Веска Събева, биолог и ръководител на Асоциацията на родители на деца с епилепсия

Важно е обаче да се прави ясно разграничаване сред използването на марихуана с лечебна цел и тази за наслаждение, категорична е Събева.
Един от най-известните епилептолози в България доста ми се сърдеше, когато говорех за марихуаната и ми се сърдеше от позиция на това, че не го разбираме както би трябвало, тъй като при него идват много хора, които са отключили епилепсия в резултат на корист с марихуана. По същия метод може да се получи и с психологични болести. Така че би трябвало доста да се внимава. Лично аз считам, че за България би трябвало само и единствено за медицински цели.
Веска Събева, биолог и ръководител на Асоциацията на родители на деца с епилепсия

Според доктора по биология Юлиан Караджов   навсякъде по света има ограничаване за приложимост над 18-годишна възраст.

У нас използването на марихуана, даже и с „ медицински цели " е неразрешена. Отглеждането на този вид субстанции и растения-също. Вследствие на това пациенти, които облекчават болките си с марихуана, се подвеждат под наказателна отговорност, което за тях е сериозен проблем- счита биологът.

  Лекари и експерти у нас са единомислещи, че  употребата на марихуана с здравна цел би трябвало да предстои на непоколебим надзор и всяко вещество, което ще се употребява от пациент, би трябвало да бъде изследвано в лаборатория.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР