След като още един медик, работещ в Спешния център във

...
След като още един медик, работещ в Спешния център във
Коментари Харесай

БЛС: Пазете медиците, спрете да им посягате


След като още един доктор, работещ в Спешния център във Враца беше атакуван, Българският лекарски съюз (БЛС) изяви своята позиция по тематиката. От съюза поддържат абсолютно пребития от незнайно лице сътрудник, както и всички останали медици.

Съсловната организация изрично се опълчва против всякаква форма на експанзия и се ангажира с юридическа отбрана на всеки доктор, подложен на вербална или физическа експанзия, предава Българска национална телевизия.

За страдание, след случая от преди дни, който беше необятно обсъждан в медийното пространство и при който след тежка злополука край Враца почина 3-годишно дете, експанзията към незабавните медици в града ескалира. И това не е инцидентно, тъй като и при този драматичен случай, още веднъж за отговорен косвено беше посочен медицинският екип отзовал се на място, споделят от лекарския съюз.

Искаме ясно да заявим, че при определяне на нарушаване или доказване на виновност е значимо да има осъдени и всеки би трябвало да понесе следствията от своите дейности, само че се разгласяваме изрично срещу изместването на фокуса при сходни случаи и индиректното втълпяване на виновност, показват от БЛС.

Според лекарския съюз от изнесената в общественото пространство информация за трагичния случай край Враца излиза наяве, че незабавният медицински екип е работил навреме и професионално, даже в извънработното си време, се споделя още в позицията.

На този стадий няма доказателства за несъответстващи дейности от тяхна страна, макар че тестът за алкохол на доктор Диана Димитрова е позитивна.

БЛС моли да се спре експанзията към медиците. " Пазете ги, тъй като скоро няма да има кой да Ви лекува! ", допълват още от лекарския съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР