След като ограда на бивше военно поделение се срути в

...
След като ограда на бивше военно поделение се срути в
Коментари Харесай

Свидетел на инцидента в Хасково: Срутилата се ограда е подкопана от влага

След като ограда на бивше военно отделение се срути в Хасково и умъртви един човек , породи въпросът чия е отговорността за случая. Жертвата се движела по тротоара край падналото оборудване сега на рухването му.

Според очевидци най-вероятната причина за нещастието е мощният вятър. През годините нееднократно са ставали сходни произшествия. Съседите споделят, че единствено за последните 5 години оградата е падала най-малко 3 пъти. „ Инцидентът стана малко след 18:30 ч. Минавах директно. Имаше мощен вятър. Чух доста мощен удар. Помислих, че става въпрос за злополука. Имаше прахова завеса. Няколко метра по-нататък видях какво в действителност се е случило. С просто око може да се види, че оградата е рискова, защото е подкопана от влага ”, сподели очевидец на случая пред.
 Дарик радио, Хасково

От пресцентъра на Община Хасково обявиха, че през годините неведнъж са изпращали писма до Министерството на защитата , с цел да алармират за рисковата стена.

В петък от министерството разгласиха прессъобщение, в което обявиха, че дни преди случая са почнали процедура по бракуването на бившето военно поделение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР