След като обяви, че се отказва от сделката за закупуване

...
След като обяви, че се отказва от сделката за закупуване
Коментари Харесай

Какво следва за Twitter, след като Илон Мъск се отказа от сделката за $44 милиарда?

След като разгласи, че се отхвърля от договорката за закупуване на обществената мрежа Twitter, милиардерът Илон Мъск прекара миналия уикенд в Айдахо на конференцията Sun Valley. Той той е коментирал, че не просто обмисля завършек на договорката, а даже е " утроил решението си да се откаже от придобиването за $44 милиарда ", оповестява CNN Business.

Какви са причинитие?

Ботовете - подправените профили. Припомняме, че в началото Мъск съобщи, че ще реши огромният проблем с ботовете в обществената мрежа. поради същият този проблем обаче предприемачът през днешния ден споделя, че го стопира да подписа договорката.

New York Times написа, че е имало забавно стичане на събитията, откогато новината за предлагането на Илон Мъск за първи път се появи. Фондовият пазар " на процедура падна от скалата ", в това число акциите на Tesla, на които Мъск евентуално разчиташе да финансира огромна част от договорката.
 Twitter може и да oтпадне от проектите на Илон Мъск
Илон Мъск се отхвърля от Twitter?

Предприемачът би трябвало да заплати 1 милиард $, с цел да анулира договорката

Това може да е част от повода, заради която милиардерът наподобява се съмнява, че концепцията му за покупка ще се реализира по проект.

Twitter отвръща на удара

От обществената мрежа дават обещание да дадат Илон Мъск на съд. Според представителите на Twitter терзанията на ексцентричния предприемач по отношение на ботовете са просто опрощение за излизане от договорката, " тъй като очевидно изпитва финансови терзания ".

Според коментар на Washington Post е мъчно да се каже какви са същинските му претекстове, само че Мъск е " екстравагантен темперамент " и решенията му не би трябвало да ни изненадват изключително.

Впрочем, един евентуален миропомазан от поглъщането на Twitter от Мъск, някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който беше прочут със възбрана за достъп до платформата след насилието на 6 януари в Капитолия, неотдавна излезе на сцената на политически протест в Аляска и съобщи решението на милиардера да се отдръпна от договорката с Twitter " нещо гнило ".

Един от огромните въпроси в този момент е какво ще се случи с Twitter. Не е ясна ориста нито на чиновниците на обществената платформа, нито на приходите от реклама, нито на цената на акциите.
 Илон Мъск желае да върне Доналд Тръмп в Twitter
Илон Мъск желае да върне Доналд Тръмп в Twitter

Милиардерът разгласи новината

Сагата продължава от април и чиновниците към момента не знаят кой ще бъде техният нов началник. Да, ботовете без подозрение са проблем за Twitter, макар че към момента не е ясно какъв тъкмо е техният размер. Всъщност, Илон Мъск може да бъде по-засегнат от тях от междинния консуматор, разясняват специалисти.А може просто сега да няма ужните финанси, с цел да закупи обществената мрежа.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР