След като Общото събрание на МУ-Варна избра проф. д-р Димитър

...
След като Общото събрание на МУ-Варна избра проф. д-р Димитър
Коментари Харесай

Новият Ректор на МУ-Варна проф. д-р Димитър Райков представи екипа си за мандат 2024 – 2028 година

След като Общото заседание на МУ-Варна избра проф. доктор Димитър Райков за ректор на Университета, на съвещание от 11 март новият Академичен съвет одобри единомислещо състава на заместник-ректорите, препоръчани от проф. Райков. Екипът му ще се състои от петима заместници с мандат от 11 март 2024 до 11 март 2028 година.

Проф. доктор Албена Керековска, д.м., е определена за заместник-ректор „ Учебна активност “ . Тя изпълняваше тази функционалност и досега, като ще продължи да управлява, управлява, координира и дава отговор за планирането и организацията на всички действия, свързани с образователната активност, с приема и образованието на студенти и курсисти в ЦПО и на Интернационалния център за електронно и отдалечено образование, както и за дирекция „ Учебна активност “ и активността на отдел „ Учебен “.

За заместник-ректор „ Кариерно развиване “ е определена проф. доктор Мария Негрева, д.м.н. Тя ще управлява, управлява, координира и дава отговор за планирането и организацията на всички действия, свързани с кариерното развиване, придобиването на Общински народен съвет „ лекар “, Народно събрание „ лекар на науките “ и  активността на отделите „ Кариерно развиване “ и „ Докторантско учебно заведение “.

Проф. доктор Виолета Йотова, д.м.н., е определена за заместник-ректор „ Научна активност “ . Тя ще управлява, управлява, координира и дава отговор за планирането и организацията на всички действия, свързани  с научно-изследователската работа, нововъведенията и транслационната медицина в Медицински университет – Варна, активността на Библиотеката и на отделите „ Издателска активност “ и „ Академична организация за клинични изследвания “. Във функционалностите на проф. Йотова ще бъде и надзор на активността на Научноизследователския институт.

За заместник-ректор „ Международно съдействие “ е определен проф. доктор Марио Милков, д.м. , който ще управлява, управлява, координира и дава отговор планирането и организацията на всички действия, по отношение на интернационалното съдействие и активността на отдел „ Международно съдействие “. Също по този начин той ще управлява и координира активността на дирекция „ Акредитация, качество и планова активност “ и на отделите „ Управление на качеството и акредитация “ и „ Проектна активност “.

Проф. доктор Никола Колев, д.м.н., е определен за заместник-ректор „ Следдипломно образование “ . Той ще управлява, управлява, координира и дава отговор за планирането и организацията на всички действия, свързани със следдипломното образование, активността на отдел „ Следдипломно образование “ и сключването на контракти с лечебни заведения за практическо и следдипломно образование.

На съвещанието Академичният съвет взе решение за преименуване на Дирекция „ Международно съдействие, акредитация и качество “ в Дирекция „ Акредитация, качество и планова активност “ . За шеф на дирекцията е определена проф. Тодорка Костадинова, д.и. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР