След като нямаше загуба през сезона, не видяхме олимпийската шампионка

...
След като нямаше загуба през сезона, не видяхме олимпийската шампионка
Коментари Харесай

Кастер Семеня: Нямам време за идиоти

След като нямаше загуба през сезона, не видяхме олимпийската шампионка на 800 метра Кастер Семеня на последните шампионати от Диамантената лига. Най-вероятната причина за нейното неявяване е предстоящото решение на Спортния трибунал (CAS) за атлетките с по-голямо количество тестостерон от естественото.

Преди броени дни научно списание разгласява проучване, което демонстрира, че дамите с по-голямо количество тестостерон от естественото имат до 4.5% преимущество по отношение на съперничките си в атлетиката. IAAF ще се опита да употребява тези данни, с цел да спре Кастер Семеня, Дути Чанд и компания.

 Самата Семеня сега се е концентрирала върху изпитите си в университета и не се състезава. “Нямам време за идиоти и за хора, на които не им пука за мен”, сподели тя пред южноафриканската медия Sowetan.

До края на юли международната атлетическа централа би трябвало да потвърди пред CAS, че дамите с по-високо наличие на тестостерон имат преимущество пред съперничките си в атлетиката.

Семеня влезе в полезрението на IAAF през 2009 година, когато завоюва международната купа на 800 м при дамите и породи голям брой подозрения по отношение на пола си. IAAF я спря от участия за 11 месеца, по-късно тя се завърна на пистата и завоюва сребърен орден на Олимпийските игри в Лондон през 2012 година През предходната година обаче стана ясно, че шампионката Мария Савинова е дисквалифицирана поради приложимост на допинг и южноафриканката стана олимпийска шампионка по длъжностен път.

През предходната година Семеня победи безапелационно на две обиколки на Игрите в Рио де Жанейро.

Снимки: Getty Images/Guliver
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР