След като , Новак Джокович все пак оценява като големи

...
След като , Новак Джокович все пак оценява като големи
Коментари Харесай

Джокович след отпадането в Рим: Надявам се да вляза в 100-процентова форма за Ролан Гарос

След като, Новак Джокович въпреки всичко прави оценка като огромни възможностите си да завоюва купата от Ролан Гарос. Сърбинът съобщи, че продължава да се приготвя интензивно за най-важния шампионат от сезона на клей за него. Вчера Джокович загуби от Холгер Руне в опит да се класира за полуфиналите на шампионата от сериите Мастърс в Рим.

" Знам, че постоянно мога да играя по-добре. Продължавам да работя върху разнообразни аспекти на играта си, на тялото си, уповавам се да вляза в 100-процентова форма за Ролан Гарос. Това е задачата ", изясни Ноле след загубата от Руне с 1:2 сета.

Датчанинът поведе с 2:1 победи в срещите си с Джокович, като и двата му триумфа са на шампионати от сериите Мастърс 1000.

Джокович се изрече ласкаво за своя 20-годишен конкурент.

„ Той е доста, доста бърз, доста бърз. Руне е доста надарен, динамичен състезател, повсеместен състезател. Имах неприятно начало в третия сет. Мисля, че това беше мястото, където мачът някак се измести в негова изгода. Той резервира нервите си и заслужаваше да завоюва ”, разяснява Ноле.

Попитан дали има препоръки към по-младия си противник, сърбинът отговори: " Ще му желая препоръки. Той ме победи два пъти, играехме един против различен, тъй че... нямам препоръки за него. Засега той се оправя доста добре ”, изясни Джокович.



„ Очевидно е, че в тениса към този момент идва ново потомство. Имам поради, че Алкарас още веднъж ще бъде номер 1 в света от понеделник. Очевидно той играе страховит тенис. Мисля, че е добре и за нашия спорт, че имаме нови лица, нови момчета. От години споделяме, че ще пристигна този миг, когато ще има промяна на поколенията ", сподели Джокович и добави, че той към момента изпитва апетит да продължава напред. Той е два пъти първенец във френската столица - през 2016 година и 2021 година

Ролан Гарос стартира на 28 май, а ще взе участие в шампионата ще стане ясно през днешния ден, когато испанецът ще разгласи решението си на специфична конференция.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР